Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden susține că NATO ar putea fi condusă de un britanic. Cine ar putea fi succesorul lui Jens Stoltenberg

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Preşedintele american Joe Biden a declarat, joi, la Washington, că ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace ar putea fi un candidat ”foarte calificat” pentru a conduce NATO. De asemenea, liderul de la Casa Albă a subliniat că va trebui găsit un consens pentru desemnarea următorului secretar general al Alianței Nord-Atlantice, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden a dat de înțeles că ”poate" că un britanic ar putea prelua conducerea NATO, în contextul în care mandatul actualului secretar general, Jens Stoltenberg, se încheie în octombrie.

"Va trebui să găsim un consens în cadrul NATO", a declarat președintele SUA, alături de premierul britanic, Rishi Sunak.

În februarie, NATO a anunțat că actualul secretar general al Alianței, Jens Stoltenberg, nu intenţionează să-şi prelungească mandatul şi urmează să părăsească postul aşa cum a planificat, în toamna acestui an.

În luna martie a anului trecut, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până la 30 septembrie 2023.

Recent, au existat speculaţii că mandatul lui Stoltenberg, în vârstă de 63 de ani, ar putea fi prelungit din nou pe fondul conflictului din Ucraina, aminteşte dpa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE