Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mandatul lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an

Publicat de: Euronews

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit lui Mircea Geoană cu un an mandatul în postul de secretar general adjunct al Alianţei, a anunţat vineri pe Twitter purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Mesajul lui Stoltenberg

"Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO remarcabil şi un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică", a transmis Stoltenberg în mesajul difuzat de purtătoarea de cuvânt.

"Competenţa sa politică, expertiza şi echilibrul în lucrul sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianţa noastră transatlantică. Recunoscând serviciile sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulţumesc lui Mircea pentru dedicarea sa şi aştept cu nerăbdare să ne continuăm activitatea împreună", mai afirmă secretarul general al NATO.

Mircea Geoană a scris pe contul său de Facebook că această decizie este o încurajare pentru toți românii de a ținti cât mai sus.

”Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată.

Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine.

Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă,” a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO în octombrie 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE