Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe vacanța pentru copiii din 25 de județe și din București. Stațiunile unde se poate schia sunt deja aproape pline

Începe vacanța pentru copiii din 25 de județe și din București. Vorbim despre așa numita vacanță de schi, care se ia oricând în luna februarie, la decizia inspectoratelor școlare județene. Din cauza temperaturilor ridicate, însă, turiștii nu mai au foarte multe pârtii la dispoziție. Stațiunile unde mai pot fi găsite pârtii deschise au atins deja un grad mare de ocupare.

Stațiuni aglomerate în vacanța de schi

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât media obișnuită a lunii februarie, însă nu suficient de mari încât să topească zăpada la munte. Dacă în zonele mai joase unele pârtii s-au închis, altele au condiții perfecte pentru așa numita vacanță de schi.

Gradul de ocupare în weekend, la Poiana Brașov, de exemplu, este de 85%. În partea superioară a Masivului Postăvarul se poate schia în condiții foarte bune.

Raul Ilea, meteorolog ANM: „Ne așteptăm la valori de temperatură, în continuare, peste cele specifice perioadei. Astăzi, ce puțin, la nivelul întregii țări, valori de temperatură maxime cuprinse între 5 grade în partea de est și până spre 13-14 grade, în sudul Banatului. Ninsori vor fi posibile de mâine noapte încolo, însă sunt foarte slabe”.

Condiții bune de schi mai sunt la Sinaia, Azuga, Bușteni sau, în județul Sibiu, la Păltiniș. Turiștii care vor petrece la munte finalul săptămânii ar putea să prindă, cu puțin noroc, o repriză scurtă de ninsori.

Raul Ilea, meteorolog ANM: „În ceea ce priveste începutul de săptămână, valori termice în scădere, însă în continuare peste ce ar trebui să avem în această perioadă din luna februarie, astfel încât și precipitațiile vor fi foarte slabe. În zonele montane, sub formă de lapoviță și ninsoare, însă, repet, toate acestea sunt foarte slabe din punct de vedere al cantităților”.

O zi de distracție pe pârtie începe de la 30 de lei pentru o urcare cu instalațiile de transport pe cablu și poate să depășească 200 de lei de persoană. Prețurile pentru locurile de cazare pornesc de la 700 de lei pentru două persoane, două nopți la pensiuni, și ajung la peste 4.000 de lei la hoteluri de 4 sau 5 stele cu toate facilitățile incluse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE