Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cât costă o vacanță la schi în România, față de restul Europei: 24% dintre stațiunile montane de pe continent, închise din cauza temperaturilor ridicate

O parte dintre elevi au intrat deja în vacanța de schi, ceilalți o vor face în următoarele două săptămâni.

Drept urmare, stațiunile montane sunt la mare căutare în această perioadă, mai ales, că este și ultima lună în care mai putem profita de zăpadă, care nu a fost multă în această iarnă.

Aproape 24% dintre stațiunile de schi din Europa sunt închise din cauza temperaturilor ridicate.

Prețurile pentru o vacanță la munte, în cele mai cunoscute stațiuni de la noi, cum ar fi Poiana Brașov sau Sinaia, sunt mai mari decât în Bulgaria, de exemplu.

Asta chiar dacă noi avem mai puțini kilometri de pârtie decât vecinii noștri. Concret, în Poiana Brașov domeniul schiabil este de 24 kilometri, în Borovets, a doua cea mai ieftină stațiune montană din Europa, sunt 58 de kilometri de pârtie.

Cât despre prețuri, dacă alegeți să mergeți la schi în Poiana Brașov, veți scote din buzunare peste 700 de euro, pentru 6 zile.

Prețul include costurile cu skipassul, închirierea echipamentelor, cursurile de schi şi mâncarea. Nu este inclusă însă cazarea, prețul căreia poate ajunge și la 600-700 de euro, pentru o camera dublă, pe 5 nopți.

Prețurile însă variază foarte mult, în funcție de distanța față de pârtii, dar și de condițiile de cazare. În Borovets, pentru 6 zile, un turist va plăti peste 640 euro.

În același timp, vedem că topul celor mai ieftine stațiuni este condus anul acesta de Italia – unde un turist va plăti în jur de 620 de euro pentru șase zile de schi, potrivit unui clasament făcut de Post Office Travel Money.

Skipassul, echipamentul, cursurile de schi și mâncarea sunt incluse în preț.

Urmează, stațiunea Borovets din Bulgaria, iar pe locul 3 este o stațiune din Franța. România însă nu se regăsește în acest top.

Care sunt cele mai scumpe stațiuni montane

În același clasament, vedem că cele mai scupe stațiuni sunt în Elveția, unde un turist va plăti pentru șase zile de schi peste 1.360 de euro.

În pofida faptului că în România avem puțini kilometri de pârtie, costul pentru un skipass la noi nu este deloc mic.

De exemplu, în Stațiunea Predeal, cu doar 7 kilometri de pârtie, prețul unui skipass pentru o zi este de 265 de lei pentru un adult, iar în cea mai cunoscută și modernă stațiune de schi din Bulgaria, Bansko, cu 48 kilometri de pârtie, prețul este cu aproximativ 20 de lei mai mic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE