Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să economisiți bani într-o vacanță la munte, făcând o excursie de o zi la pârtii

Publicat de: Mirabela Vasile

O excursie la schi în aerul rarefiat al Alpilor francezi poate fi o modalitate uimitoare de a petrece o săptămână de vacanță. Dar, de asemenea, este un mod uimitor de rapid de a cheltui o lună de salariu.

Dar ce ar fi să auzi că ar exista o soluție de a menține costurile în timp ce explorezi unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța?

Pentru că, să recunoaștem, schiatul este jocul unui om bogat. Și, în timp ce de obicei sunt de acord să-i mănânc pe cei bogați (în special bărbații), uneori trebuie să recunoști când sunt de acord cu ceva.

Senzația de alunecare printre copaci, înconjurat de o imagine feerică de iarnă este greu de învins. Sau adrenalina atunci când cobori o pantă și ești 80% sigur că deții controlul.

Cum să faci o excursie ieftină de o zi la schi

Dar oricum, înapoi la schiatul ieftin. Există mai multe companii care organizează excursii de o zi în Alpi, din orașele din apropiere. Acestea costă 50-60 EUR și includ o călătorie dus-întors cu autobuzul și un permis de schi pentru o zi.

Am făcut o excursie de o zi cu un prieten din orașul francez Lyon, unde locuim (puteți citi despre isprăvile mele ca expat aici ). Dacă doriți să vizitați în vacanță, Lyon are trenuri directe de mare viteză către Paris, Bruxelles și Milano, printre altele. Pentru cazare ieftină în Lyon, există mai multe pensiuni în oraș unde puteți obține un pat într-un cămin pentru aproximativ 20 EUR.

O excursie de o zi la schi înseamnă un început devreme, dar a meritat

„Excursia noastră de o zi a fost la Courchevel, una dintre cele mai faimoase stațiuni din Franța. Am rezervat prin firma Skimania la 60€ fiecare. Skimania deservește și alte stațiuni din Alpii francezi, cum ar fi Les Arcs și Les Deux Alpes. Magic Evasion face același lucru pentru un preț similar.

Autocarele pleacă în jurul orei 6.30 din diferite puncte din oraș. Odată ajuns la bord, m-am așezat pe spate și m-am relaxat și înainte să-mi dau seama, eram la poalele pârtiilor exact când se deschideau.”, potrivit jurnalistului Euronews Ian Smit.

Unde să mănânci pe pârtii?

„După patru ore de alergătură, ne-am hotărât să mergem la prânz și am schiat până la un loc pe care l-am văzut pe harta stațiunii. Dacă aveți un buget mic, nu vă recomand acest lucru.

În timp ce stăteam afară căutând meniul pe Google. O farfurie cu mâncare ne-ar costa 40 de euro. Ne-am întors și am alergat înapoi la schiurile noastre la fel de repede pe cât ne-au permis cizmele noastre greoaie, dar nu înainte de a ne alege un sandviș de 10 EUR dintr-o colibă.

Așa că următorul meu sfat nu va fi o surpriză: împachetează-ți gustarea. Este rentabil și cu siguranță va fi un prânz cu panoramă.”

Care este costul total al unei excursii de o zi la schi?

Una peste alta, mergând pentru o zi de schi din Lyon vă va costa aproximativ 80 de euro dacă aveți propriile echipamente de schi și vă aduceți propriul prânz.

Așadar, șansa de a schia într-una dintre stațiunile de clasă mondială din Franța poate fi făcută pentru mult mai ieftin decât ați crede.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE