Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O stațiune de schi populară, din Albania, aproape pustie. Restaurantele și hotelurile au de suferit din cauza lipsei zăpezii

Albania are de suferit de pe urma lipsei de zăpadă din acest sezon. O stațiune populară altădată, situată la 1.600 de metri este aproape pustie. Pârtia de schi este închisă, în timp ce hotelurile și restaurantele din zonă spun că nu își pot acoperi cheltuielile lunare de bază și nici nu își pot plăti angajații.

Schiatul, misiune imposibilă în Dardha

Schiatul în localitatea turistică Dardha din Albania a devenit aproape o misiune imposibilă în acest an, deoarece pista de schi este acoperită de noroi, spre deosebire de alți ani. Întrucât lipsa zăpezii a dus la o lipsă acută de turiști, a provocat și daune economice majore singurei stațiuni dedicate acestui sport din sud-estul Albaniei.

De obicei, Dardha este acoperită de zăpadă, dar anul acesta lucrurile arată cu totul alfel. În vârf de munte pare a fi mai degrabă toamnă decât iarnă.

Paola Tasho, proprietarul unei stațiuni de schi: „Nu a mai fost un an ca anul acesta. Suntem aproape de mijlocul lunii ianuarie și încă nu avem zăpadă și, prin urmare, nu se schiază. Au fost câteva zile de zăpadă, câteva zile în noiembrie, dar precipitațiile nu au fost suficiente pentru schi, deoarece nu e suficient doar să ningă, ci stratul trebuie să ajungă la cel puțin 30 cm.”

Restaurantele și hotelurile din localitate au de pierdut

Pentru că nu a fost zăpadă, nici turiștii nu au venit la Dardha.

Paola Tasho, proprietarul unei stațiuni de schi: „Ei vin aici în principal pentru schi, deoarece centrul de schi funcționează în timpul sezonului de iarnă, în decembrie, ianuarie și februarie. În timpul sezonului de iarnă din acest an, după cum puteți vedea, situația lasă mult de dorit. Am primit apeluri nesfârșite de la clienți care vor să vină și să schieze, dar, din păcate, vin doar să se bucure de priveliștea minunată și să plece.”

Dar ce consecințe sunt pentru afacerile din zonă? Pârtia de schi din Dardha este singura de acest gen din sudul Albaniei, așa că restaurantele și hotelurile din localitate au de pierdut de pe urma lipsei de turiști din acest an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE