Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sezonul de ski se apropie. Care sunt cele mai bune pârtii din Europa, în această iarnă

Publicat de: Mirabela Vasile

Alegerea stațiunii potrivite poate să îți facă vacanța de vis sau să ți-o ruineze. Indiferent dacă sunteți în căutarea zăpezii mari, cabane confortabile sau o pârtie bună este întotdeauna cel mai bine să cercetați zonele înainte de a rezerva.

Experții în călătorii de la OVO Network au ușurat lucrurile comparând peste 40 de stațiuni europene și alegând cele mai bune 10.

Rezultatele au fost împărțite în categorii cheie, de la cele mai lungi pârtii până la cele mai ieftine abonamente zilnice.

Așadar, iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a rezerva o excursie minunată.

Kitzbühel, Austria

E un oraș alpin medieval aflat chiar lângă Innsbruck, Kitzbühel este renumit pentru cursa anuală de coborâre Hahnenkamm. Supranumită Strief, cursa este una dintre cele mai provocatoare coborâri din lume.

Plin de magazine și cafenele șic, orașul găzduiește și Muzeul Kitzbühel, unde puteți afla despre istoria locală și puteți vedea picturile artistului local Alfons Wade.

Aici sunt nu mai puțin de 181 km de pârtii, iar un permis de schi zilnic va costa 59,50 EUR. Există și câteva opțiuni excelente de après-ski, de la cocktail-baruri sofisticate la cazinouri și piste de bowling. Aceasta ar putea fi stațiunea pentru tine dacă vrei o notă de glamour pentru vacanța.

Saalbach Hinterglemm, Austria

Situate în a doua zonă de schi ca mărime din Austria , Skicircus, Saalbach și Hinterglemm sunt două orașe interconectate care formează una dintre cele mai bune stațiuni din Alpi. Cei 270 de km de pârtii înzăpezite sunt conectați prin 70 de teleschiuri, inclusiv telegondole cu scaune încălzite.

Cu baruri și cluburi de noapte din abundență, există o mulțime de opțiuni disponibile pentru a dansa până dimineața.

Dacă îți place ceva mai multă liniște, există și câteva restaurante modeste și baruri de familie.

Megève - Saint-Gervais, Franța

Megève oferă vizitatorilor o experiență autentică de sat alpin și a fost o destinație populară de schi încă din anii 1920. Este, de asemenea, cel mai ieftin din primele cinci, cu un permis zilnic pentru adulți de doar 55 EUR. Există și alte șapte orașe din apropiere de explorat, împreună cu 81 de teleschiuri confortabile care vă vor duce pe pârtia aleasă.

Nu se poate nega că Megève este o stațiune de lux. Nu numai că are Les Flocons de Sel, un restaurant cu trei stele Michelin, dar are chiar și propriul aeroport. Și în ciuda a 100 de ani de popularitate, a reușit să mențină și un aer de farmec local și este adesea mai liniștit decât stațiunile învecinate precum Chamonix.

Portes du Soleil, Franța și Elveția

Acoperind două țări, Portes du Soleil este una dintre cele mai mari zone de schi din lume și este de fapt alcătuită din 12 stațiuni diferite, inclusiv Morzine, Chatel și Les Gets. Cu 580 km uriași de pârtii oferite aici, există ceva pentru toată lumea, fie că ești campion mondial sau un începător.

Schiorii avansați ar trebui să se îndrepte spre Avoriaz, unde se pot bucura de „Zona de zăpadă”, o colecție de patru zone în afara pistei unde schiorii și snowboarderii își pot dezlănțui creativitatea și își pot perfecționa trucurile. Les Gets este grozav pentru începători și familii, cu o zonă de învățare dedicată și un snowpark pentru familie.

Les Trois Vallées, Franța

Destinația de schi numărul unu, Les Trois Vallées este și cea mai mare din lume, cu 600 km de pârtii de schi uriașe oferite. De fapt, Les Trois Vallées este atât de mare încât ar putea încăpea acolo cele mai mari cinci zone de schi din SUA. Situat în Valea Tarentaise din regiunea Savoie din Franța, puteți schia pe cele trei văi unice folosind doar o singură trecere.

Sezonul de schi durează cinci luni aici, întinzându-se din decembrie până în aprilie și 85% din pârtiile de schi se află la o altitudine de 1.800 de metri sau mai mult.

Pentru o zonă atât de mare, un permis de schi zilnic este foarte rezonabil la 72 de euro, iar dacă doriți să faceți un après-ski, există 27 de orașe și sate locale pe care să le vizitați.

Val Thorens este cea mai înaltă stațiune din Europa, în timp ce Courchevel oferă oaspeților o bucată de viață bună, cu restaurante Michelin, apartamente de lux și chiar și propriul aeroport.

Regiunea este perfectă și pentru schiorii de toate nivelurile. Este format din 17% piste verzi, 29% piste albastre, 33% piste roșii și, pentru cei mai aventuroși, 11% piste negre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE