Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocuri de iarnă în deșert. Jocurile Asiatice de Iarnă vor avea loc în Arabia Saudită

Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 vor avea loc în Arabia Saudită. Competiția va fi organizată în munții din apropierea în orașul futurist de 500 de miliarde de dolari, Neom, mai exact în Trojena.

„Deșerturile și munții din Arabia Saudită vor fi în curând un teren de joacă pentru sporturile de iarnă!”, a declarat Consiliul Olimpic al Asiei, potrivit AP.

Trojena, viitorul vieții la munte

Trojena este o zonă „unde temperaturile în perioada de iarnă scad sub zero grade Celsius, iar temperaturile pe tot parcursul anului sunt în general mai scazute cu zece grade decât în restul regiunii”, se arată pe site-ul proiectului.

Proiectul Trojena ar trebui să fie finalizat în 2026 și se vrea să devină un important punct turistic în Arabia Saudită, să redefinească turismul montan.

„Trojena este viitorul vieții la munte”, a spus ministrul saudit al sporturilor, prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal. Regiune este descrisă ca fiind o suprafață de aproximativ 60 de kilometri pătrați la o altitudine cuprinsă între 1.500 și 2.600 de metri.

Arabia Saudită va găzdui, de asemenea, Jocurile Asiatice din 2034 la Riad. Se așteaptă o campanie pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, cu o ofertă fără precedent din trei continente, inclusiv Egipt și Grecia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE