Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nomazii digitali se îndreaptă către stațiunile de schi. Care sunt avantajele acestor locații

Pandemia de COVID-19 i-a împins pe mulți oameni să-și regândească situația de la locul de muncă, inclusiv unde anume și-ar dori să o desfășoare. Deși mulți preferă să muncească dintr-o stațiune însorită și cât mai aproape de malul mării, există și persoane care aleg stațiunile de schi drept birou, potrivit Euronews Travel. Iată care sunt avantajele și dezavantajele de a lucra dintr-o stațiune de schi.

Evitarea aglomerației

Unul dintre avantajele majore ale statutului de „snowmad”, nomad digital într-o stațiune de schi, este că te poți bucura de schiatul în afara orelor de vârf. Ianuarie și februarie sunt adesea cele mai bune luni pentru căderi de zăpadă în Alpi - pregătiți-vă pentru zăpadă adâncă până la coapse și cozi minime la lifturi.

Multe stațiuni iluminează pistele timp de o noapte pe săptămână în timpul iernii, ceea ce vă permite să strecurați timp suplimentar de schi după muncă.

Ziua de sâmbătă în stațiunile franceze și austriece poate fi neașteptat de liniștită, mai ales dacă sunt destul de îndepărtate. Aceasta este principala zi de schimbare pentru cabane; majoritatea turiștilor sunt în tranzit, ceea ce vă lasă o zi întreagă liberă pentru a explora pârtiile în liniște.

Cazarea pe termen lung, dificil de găsit

Creșterea condiției fizice este un alt avantaj. Într-o vacanță de schi de o săptămână, este nevoie de câteva zile pentru ca picioarele să nu se mai simtă ca niște spaghete prea fierte. Dedicați-vă o lună pentru a trăi la munte și veți observa că mușchii cvadrilaterali se întăresc și rezistența dumneavoastră crește. În curând veți putea petrece toată ziua pe pârtii fără să aveți nevoie de un masaj pe tot corpul pentru a vă recupera.

Cu toate acestea, viața de „snowmad” are și dezavantaje. Cazarea pe termen lung în stațiunile de schi este cunoscută ca fiind scumpă și poate fi dificil de găsit. Mulți proprietari din stațiunile franceze vă cer să plătiți în avans chiria întregului sezon, o sumă enormă chiar dacă aveți un cont de economii consistent.

Deși multe persoane ar prefera să petreacă timpul pe o plajă însorită, experiența lucratului într-o stațiune de schi creează dependență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE