Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașul german care oferă nomazilor digitali păduri luxuriante, spa-uri naturale și un nou spațiu de lucru

Dacă pandemia ne-a învățat ceva, este că multe locuri de muncă nu trebuie să se conformeze standardului de luni-vineri, program de 9-5.

A existat o schimbare în modul în care ne vedem viața profesională. Nu ne mai mulțumim să ne petrecem zilele închiși în birouri, numărând înapoi zilele până la următoarea vacanță.

În schimb, căutăm acel echilibru ideal între viața profesională și viața privată - pentru mai mult control asupra timpului nostru și experiențe mai frumoase. Adăugați la asta criza actuală a costului vieții care se extinde în Europa, Brexitul și prețul în creștere al călătoriilor de weekend, și este ușor să vedeți atractivitatea stilului de viață a unui nomad digital.

În timp ce companiile de turism se ocupă de cele mai bune locuri pentru ca lumea să înceapă o viață diferită, un oraș balnear modest din sud-vestul Germaniei își aruncă pălăria în ring.

Este Baden-Baden gata să fie următoarea mare destinație digital-nomadă?

Baden-Baden se pregătește pentru deschiderea primului său spațiu de coworking dedicat. Există multe moduri în care acest oraș din patrimoniul mondial UNESCO ar fi o destinație nomad-digitală grozavă.

Cunoscută cândva drept „capitala de vară a Europei”, Baden-Baden a fost locul de relaxare al oamenilor din Monaco din secolul al XIX-lea. Situat aproape de granița cu Franța, în Pădurea Neagră a Germaniei, devenea o evadare preferată când sudul Franței era prea cald.

Cu o populație de aproximativ 55.000 de locuitori, acest loc este liniștit, dar cosmopolit, verde, accesibil și are multe de oferit în ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Are propriul aeroport deservit de majoritatea companiilor aeriene europene importante, precum și linii de tren care fac legătura cu restul Germaniei, Europa și nu numai.

Calmează-ți mintea în pădurile verzi și în stațiunile balneare naturale

Baden-Baden proclamă că este „orașul vieții bune și bune” și nu este greu de înțeles de ce.

Regiunea e formată din 61% pădure, iar Aleea Lichtentaler se întinde pe aproape 100 de acri. Această oază de verdeață găzduiește peste 300 de specii de copaci și arbuști, iar o parte din ea trece prin centrul orașului fără mașini. Aici, oamenii se pot relaxa cu drumeții, ciclism, alergare și plimbări.

Pe lângă eliminarea oricăror frustrări profesionale, toate aceste activități suplimentare vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și fizică.

Pentru mai multe activități de wellness, există mai multe spa -uri naturale - în special, Friedrichsbad. La 32 EUR pentru trei ore, are 17 stații coordonate, de la băi cu aer cald la căzi termale cu hidromasaj. Există, de asemenea, șase terenuri de golf de campionat, diverse evenimente sportive și muzicale pe tot parcursul anului și o varietate de muzee și galerii.

Rutele excelente de tren către restul Germaniei, Elveției, Belgia și Franța fac evadările de weekend, excursiile distractive de o zi și excursiile de muncă ușoare.

Cum să devii un nomad digital în Germania

Există mai multe opțiuni de viză pentru nomazii digitali în Germania, care variază în funcție de cât timp intenționați să rămâneți acolo.

Cei cu pașaport UE, SEE sau elvețian pot intra în Germania timp de 90 de zile ca turist. Deși nu aveți nevoie de viză sau permis pentru a lucra în Germania, trebuie să înregistrați sejururile mai lungi de trei luni la autoritățile locale.

În Germania, cei independenți și cei care desfășoară activități independente sunt considerați a fi două categorii diferite. Din punct de vedere fiscal, cel mai bine este să fii freelancer, deși rolurile freelancer trebuie să se încadreze în anumite profesii liberale specificate de guvern, cum ar fi arta, inginerie, juridică, medicală, știință și predare, printre altele.

Odată ajunși în Germania, toți nomazii digitali au la dispoziție două săptămâni pentru a-și trimite adresele germane și pentru a rezerva o întâlnire la Oficiul pentru Imigrări pentru a începe procesul de rezidență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE