Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Honda și Sony, două mari companii din Japonia, au parafat, joi, parteneriatul prin care intră oficial pe piața mașinilor electrice. Vehicule electrice produse de noua firmă Sony Honda Mobility Inc vor fi lansate pe piață în 2025, iar primele livrări vor fi făcute în Statele Unite la începutul anului 2026 și ulterior în Japonia, a declarat Yasuhide Mizuno, directorul executiv al Honda, potrivit AP.

În luna martie, companiile japoneze Sony și Honda au semnat un acord, pentru a valorifica experiența Honda din industria auto și portofoliul Sony în domeniul imaginii, al rețelelor, al senzorilor și al divertismentului.

Mașinile electrice vor fi produse într-una dintre cele 12 fabrici ale Honda din Statele Unite. Deocamdată nu au fost făcute publice detalii referitoare la preț, platformă sau tipul de baterie.

Directorul executiv al Honda Motor a declarat că acest parteneriat reprezintă o nouă abordare.

„E nevoie să adoptăm o nouă abordare. Vrem să facem ceva cu totul nou”, a declarat Mizuno, la Tokyo.

Noua companie japoneză a ales piața din Statele Unite deoarece mașinile electrice sunt deja populare pe continentul american. Japonia a fost trecută pe plan secund de către Honda, iar lansările pe alte piețe, inclusiv în Europa, vor fi făcute ulterior.

Izumi Kawanishi, directorul executiv al Sony care a devenit șeful de operațiuni al Sony Mobility, a afirmat că vor fi cooptați și alți parteneri în cadrul acestui proiect.

Cererea de vehicule fără emisii poluante urmează să crească la nivel mondial pe fondul temerilor privind schimbările climatice.

Compania Sony produce consola de jocuri video PlayStation și are afaceri și în domeniul cinematografiei și al muzicii. Japonezii au prezentat un concept de mașină electrică la expoziția de gadgeturi CES din Las Vegas în urmă cu doi ani și de atunci încearcă să găsească un partener în industria auto.

Honda are vehicule electrice în gama sa, deși nu la fel de numeroase ca unii rivali, precum Ford Motor Co. sau Nissan Motor Co. Compania japoneză s-a asociat cu General Motors pentru a împărți platforme pentru vehicule electrice în America de Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE