Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greta Thunberg a protestat din nou, la doar câteva ore după ce un tribunal a amendat-o

Greta Thunberg din nou în fața unei rafinării petroliere din Suedia, la doar câteva ore după ce un tribunal a amendat-o pentru încălcarea ordinelor poliției. Activista pentru climă a încercat din nou să blocheze accesul la rafinărie și a fost îndepărtată de poliție.

Greta Thunberg, amendată din nou

Recent, Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a afirmat că lupta împotriva industriei combustibililor fosili este o formă legitimă de protest, din cauza amenințării existențiale și globale a crizei climatice. Însă instanța i-a respins argumentul și a amendat-o cu echivalentul a 240 de dolari.

"Dacă suntem suficienți oameni care cer dreptate pentru climă și arătăm că nu vom accepta situația actuală, atunci cei de la putere vor trebui să ne asculte și vor trebui să acționeze. Prin urmare, încercăm să ne mobilizăm și să sensibilizăm, să creăm conștientizare și să arătăm că suntem mulți oameni care nu vor mai accepta pur și simplu status quo-ul", a spus Greta Thunberg.

Thunberg și alți câțiva tineri activiști din cadrul mișcării Reclaim the Future au fost acuzați că au refuzat să urmeze ordinul poliției de a înceta protestul, după ce au blocat accesul rutier la rafinărie în luna iunie.

Activista a devenit celebră după o serie de proteste în mai multe țări, proteste puternic mediatizate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE