Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Activista de mediu Greta Thunberg spune că nu vrea să mai fie celebră: „Este timpul să înmânez microfonul”

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a afirmat că în viitor vrea să lucreze mai mult în culise în cadrul campaniilor pentru protecţia climei, relatează Agerpres.

„Voi face încă multe, dar nu voi mai fi atât de vizibilă în mass-media. Este timpul să înmânez microfonul”, a declarat Greta Thunberg, în vârstă de 19 ani, pentru revista germană Brigitte Be Green, adăugând că oamenii cei mai afectaţi de criza climatică ar trebui să fie ascultaţi mai mult.

În ceea ce priveşte dezbaterea asupra energiei nucleare, Thunberg şi-a reiterat convingerea că ar fi de preferat să se continue utilizarea centralelor nucleare decât să se revină la cărbune.

"Părerea mea personală - şi nu vorbesc în numele "Fridays For Future" - este că este o greşeală să opreşti (centralele nucleare) atunci când alternativa este cărbunele", a spus Thunberg.

Activista pentru climă a devenit faimoasă la vârsta de 15 ani când a început să îşi petreacă zilele de vineri în faţa sediului guvernului suedez, cerând acţiuni mai serioase pentru combaterea schimbărilor climatice

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE