Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Atanasov și Horia Stan vor să reînvie discoteca de la sat

Gabriela Atanasov și Horia Stan apreciază muzica de la granița unui trecut controversat și pasul spre o nouă eră a românilor. Ei îmbină, ca nimeni alții în generația lor, muzica anilor '80-'90 cu fotografia și moda. Ea, influencer în lumea modei. El, fotograf în aceeași lume. S-au întâlnit și au realizat că îi unește și pasiunea pentru aceeași muzică, nu doar pentru fashion. Mai mult decât atât, și-au propus să revigoreze atmosfera de la discotecile din sat.

“În 2014, am făcut “Doi visători”. Noi ne știm din 2012. A fost o întâmplare foarte curioasă. El compunea, eu nu știam că pot să compun. Am încercat să cântăm și ne-a plăcut. Piesa inițială era o melodie rock, am și cântat-o în varianta rock în urmă cu 10 ani. Pandemia ne-a ajutat. Foarte multă lume este împotriva acelui moment de liniște, dar a fost singurul moment în care noi ne-am adus aminte de această pasiune comună. Muzica îți oferă o dependență și simt că nu mai pot să continui fără să o am în viața mea. Era ceea ce îmi doream să fac, muzică disco”, a povestit Gabriela. 

Mi-am dat seama că, dacă vrei să fii artist, trebuie să faci lucrurile cum vrei tu, nu pentru că așa vrea piața

-Horia Stan

Gabriela și-a amintit că, în copilărie, părinții ei ascultau doar muzica momentului, în anii '80 - '90, iar Horia este de părere că cea mai bună muzică a fost făcută chiar atunci, la începutul anilor '90.

Cu toate acestea, Gabriela Atanasov și Horia Stan nu își doresc să facă doar muzică disco. Muzica lor se îndreaptă și în zona de rave, tehno și în zona anilor '70.

“Eu văd toate lucrurile astea traduse și în modă. Am avut colecții din anii '70. De ce nu am face o melodie funky?”, a spus Gabriela.

“Acesta cred că este trendul worldwide, să reînvii anumite mode din trecut. Așa a fost tot timpul. Totul e un remix”, a mai spus Horia Stan.

Stilul muzical pe care cei doi l-au abordat este disco, new disco, synth-pop, așa că i-am întrebat pe cei doi artiști de ce s-au oprit la acest stil.

“Cred că suntem amândoi din altă eră. Pur și simplu simțim așa. Cred că este o zonă în care poți să explorezi foarte mult ca imagine. Suntem niște oameni care, în comparație cu alți artiști deja lansați pe piață, gândim foarte mult în imagine”, a răspuns Gabriela, iar pentru Horia este “challenging”. 

“Acum este o modă a analogului, în condițiile în care totul este digital. Oamenii vor să pună mâna pe o casetă, oamenii vor să pună mâna pe un vinil”, a mai spus Gabriela.

“Ionele dragă”, varianta synth-pop

Una dintre piesele cântate de Gabriela și Horia este “Mai vino seara pe la noi, Ionele dragă” a Ioanei Radu, o piesă căreia Horia i-a dat o formă modernă, creând o variantă synth-pop. 

Discoteca Satului

Din nostalgia vremurilor trecute, Gabriela Atanasov și Horia Stan și-au propus să reînvie atmosfera discotecii de la sat, printr-un concert care va avea loc pe 30 noiembrie, la Clubul Țăranului Român.

“Ne-am gândit că ar fi interesant să o denumim “Discoteca Satului” și să ne aducem aminte că suntem români și mulți dintre noi au fost, poate, la discotecă, în sat. Vrem să arătăm o atmosferă intimă, să ne simțim ca în sate, acolo unde fiecare se știe cu fiecare”, a spus Horia.

“La discoteca din sat se mergea vinerea sau sâmbăta. Eu știu că mergeam la horă și la discotecă, în sat. Era momentul când toată lumea se primenea. Aveai șansa să îi vezi pe toți gătiți cu hainele alea bune”, a povestit Gabriela. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE