Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FIFA îl suspendă pe Luis Rubiales, fostul președinte al federației spaniole de fotbal, pentru trei ani

FIFA a decis luni suspendarea lui Luis Rubiales din orice activitate legată de fotbal, pentru trei ani. Decizia a venit în urma comportamentului nepotrivit pe care l-a avut la finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, când a sărutat forțat o jucătoare.

"Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin din 20 august 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă inițială de 90 de zile", a precizat FIFA, potrivit Reuters.

Luis Rubiales a demisionat în septembrie din funcția sa de președinte al Federației Spaniole de Fotbal, după ce a spus că nu-și mai poate continua activitatea. El a precizat că a demisionat și din funcța de vicepreședinte UEFA.

Rubiales a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso după victoria Spaniei în meciul cu Anglia (1-0) pe 20 august la Sydney, Australia. Procurorii spanioli l-au acuzat de agresiune sexuală și constrângere.

În urma incidentului și Jorge Vilda, antrenorul naționalei de fotbal feminin, a fost demis din funcție, pentru că a fost printre cei care l-au aplaudat pe Rubiales atunci când, inițial, a refuzat să demisioneze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE