Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Procurorii spanioli îl acuză pe Luis Rubiales de agresiune sexuală și constrângere

Procurorii spanioli îl acuză pe Luis Rubiales de agresiune sexuală și constrângere, după ce a sărutat-o pe buze pe fotbalista Jennifer Hermoso, în timpul ceremoniei de premiere de la Cupa Mondială de Fotbal, transmite Associated Press.

Rubiales este în prezent suspendat de la șefia Federației Spaniole de Fotbal, după ce a refuzat să demisioneze ca urmare a acuzațiilor formulate de fotbalistă.

Procurorii au prezentat cazul Rubiales la Curtea Supremă din Spania, la două zile după ce Jennifer Hermoso l-a acuzat pe președintele federației de agresiune sexuală.

Ce riscă Luis Rubiales

Conform unei legi privind consimțământul sexual adoptată anul trecut, Rubiales riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani dacă va fi găsit vinovat de agresiune sexuală. Noua lege a eliminat diferența dintre "hărțuire sexuală" și "agresiune sexuală", sancționând orice act sexual fără consimțământ, relatează AP.

Procurorii au adăugat vineri că Rubiales ar fi putut comite un act de constrângere atunci când, potrivit lui Hermoso, a făcut presiuni asupra ei pentru a vorbi în apărarea lui imediat după izbucnirea scandalului privind comportamentul său.

Rubiales a insistat că sărutul a fost reciproc, fapt legat de fotbalistă.

Procurorii au cerut judecătorului ca Rubiales să se prezinte în fața unei instanțe pentru a da o mărturie preliminară.

Dacă judecătorul va fi de acord să audieze cazul, aceasta va duce la o anchetă judiciară oficială care se va încheia cu o recomandare pentru ca dosarul să fie clasat sau să se ajungă la proces.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE