Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luis Rubiales, președintele Federației spaniole de Fotbal, nu demisionează după ce a sărutat o fotbalistă

Luis Rubiales a anunțat vineri că nu va demisiona din funcția de președinte al Federației spaniole de Fotbal, la mai puțin de 24 de ore după ce presa din Spania a scris că el ar urma să-și prezinte demisia, relatează Euronews.com.

Președintele Federației de Fotbal din Spania refuză să demisioneze, în pofida controverselor pe care le-a generat, după ce a sărutat pe gură o fotbalistă, fără acordul ei, după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Luis Rubiales a transmis Adunării generale a Federației spaniole de fotbal, întrunită de urgență, că ”nu va demisiona”. A spus acest lucru de patru ori membrilor Adunării și a susținut că a fost o victimă a unei vânători de vrăjitoare, generate de ”false feministe”, notează sursa citată.

Rubiales a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, fotbalistă a selecționatei spaniole și a echipei CF Pachuca, în timpul ceremoniei de premiere, după ce Spania a învins Anglia în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, disputată în Sydney, Australia.

FIFA, în calitate de organizator al Cupei Mondiale de fotbal feminin, a deschis joi un anchetă disciplinar împotriva lui Luis Rubiales

Comisia disciplinară a fost însărcinată să stabilească dacă Rubiales a încălcat codul referitor la "regulile de bază ale unei conduite decente" și dacă "s-a comportat într-un mod care discreditează sportul fotbalistic și/sau FIFA".

Mai multe publicații din Spania au relatat joi că Rubiales ar urma să demisioneze.

În schimb, într-un videoclip de scuze, el a spus că sărutul a fost "reciproc și cu acordul" lui Hermoso. El a primit diverse aplauze din partea adunării masculine copleșitoare.

Rubiales a considerat că sărutul controversat a fost unul ”spontan, reciproc, euforic și consensual", cu toate că și-a cerut scuze "pentru contextul în care a avut loc".

Hermoso a mărturisit: "Nu mi-a plăcut (sărutul,. n.red), dar ce pot să fac", într-o înregistrare video difuzată duminica trecută pe rețelele de socializare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE