Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul președintelui de federație care a sărutat o fotbalistă pe gură. Decizia forului pe care îl conduce

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, se află în centrul unui scandal uriaș în Spania, după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso. Între timp, Federația pe care Rubiales o conduce a anunțat prima măsură luată și susține că își va ancheta propriul șef.

Adunare generală a Federației Spaniole de Fotbal, pentru "cazul Rubiales"

"Referitor la ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere a Cupei Mondiale feminine, competiție pe care a câștigat-o naționala Spaniei, la Sydney, vrem să vă informăm că sunt deschise procedurile interne ale Federaţiei referitoare la probleme de integritate, precum şi restul protocoalelor aplicabile", a fost comunicatul Federației.

Adunarea generală va avea loc vineri, acolo unde Rubiales își va cere scuze în plen, însă acesta nu își va da demisia, după cum precizează publicația As. Între timp, Rubiales s-a întâlnit cu unii reprezentanți din teritoriu, pentru a cere sprijin, conform Cadena Ser, însă "nu există încă un consens pentru ca membrii să semneze o declarație comună de susținere", mai ales că unii dintre ei nu au fost disponibili.

Iar o eventuală moțiune de cenzură are slabe șanse să se întâmple pentru că ar fi necesare voturile a două treimi dintre membrii acestei Adunări Generale, unde mulți îi sunt fideli lui Rubiales. Șeful fotbalului spaniol caută sprijin și la UEFA.

Unii membri ai Guvernului îi cer demisia lui Luis Rubiales

Pe masa Guvernului Spaniei există trei sesizări în "cazul Rubiales". Președintelui i se cere demisia, iar presiunea asupra sa este în creștere, după ce premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a criticat public gestul său, pe care l-a calificat drept "inacceptabil".

Iar despre scuzele acestuia, premierul a spus că sunt "insuficiente şi nepotrivite". Câțiva miniștri i-au cerut să demisioneze. La fel și politicianul Yolanda Diaz a cerut clar demiterea lui Rubiales, pentru că acest caz "a revoltat întreaga țară". Luis Rubiales este conștient că ar putea fi înlăturat.

Yolanda Diaz, vicepreşedinte al Guvernului spaniol şi fondatoare a partidului de stânga Sumar, a spus că sesizează Consiliul Superior al Sportului pentru o "infracţiune gravă" şi "pentru ca machismul să nu rămână nepedepsit".

La festivitatea de premiere, după ce echipa feminină de fotbal a Spaniei a devenit campioană mondială, Luis Rubiales a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso. Aceasta nu a părut însă deranjată de gest. La scurt timp, a apărut un val de critici la adresa lui Luis Rubiales, care este acuzat de hărțuire sexuală.

Echipa feminină de fotbal a Spaniei a învins Anglia cu 1-0 și a devenit campioană mondială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE