Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania a câștigat în premieră Cupa Mondială de fotbal feminin. Victorie spectaculoasă împotriva Angliei

Echipa națională a Spaniei a câştigat în premieră Cupa Mondială de fotbal feminin, competiție găzduită de Australia şi Noua Zeelandă. Fotbalistele spaniole au învins formaţia Angliei cu scorul de 1-0 (1-0), în finala disputată duminică pe Stadium Australia din Sydney.

Olga Carmona a deschis scorul încă din prima repriză a meciului, iar Spania și-a menținut avantajul, în pofida numeroaselor încercări ale Angliei de a obține egalarea, conform Euronews.com.

Portarul Angliei, Mary Earps, a reușit să împiedice Spania să își mărească avantajul, după ce a respins mai multe șuturi amenințătoare și a apărat eroic un penalty acordat în minutul 69 pentru un henț.

Cu toate că meciul a fost prelungit cu nu mai puțin de 14 minute, Anglia, campioana europeană en-titre, nu a reușit să relanseze meciul.

Numeroasele parade ale lui Earps nu au putut compensa dezorganizarea din atac. De asemenea, schimbările făcute de antrenorul Angliei pe parcursul meciului nu au făcut prea multe pentru a schimba jocul în fața unei echipe spaniole mai disciplinate.

Aflată la a treia participare la Cupa Mondială de fotbal feminin, Spania s-a calificat în premieră în finală, ceea ce face ca victoria ibericelor să fie cu atât mai spectaculoasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE