Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii români au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Anunțul Ministerului Educației

Publicat de: Euronews

Elevii români au obţinut nu mai puțin de cinci medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10 - 20 august în Chorzow, Polonia. La competiția aflată la cea de-a XVI-a ediție au participat 53 de țări.

Medalie de aur şi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică a obţinut Andrei Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a anunțat Ministerul Educației, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Medalii de argint au luat Teofil Voicu de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Bogdan Ciocârlan, elev la acelaşi liceu.

De asemenea, medalie de bronz a obţinut George Vladimir Necula de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava şi prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

''Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi tuturor celor ce i-au susţinut în drumul spre performanţă'', a transmis Ministerul Educaţiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE