Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii români, primii în Europa și pe trei în lume și la Olimpiada Internaţională de Fizică

Publicat de: Euronews

Lotul României a obţinut locul I la nivel european şi locul al III-lea în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată în Japonia, la Tokyo, a informat, luni, Ministerul Educaţiei.

"După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 - 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări - locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a", a anunţat ministerul, pe Facebook.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Cine sunt elevii premiați la Olimpiada de Fizică

Alexandru Momoiu este un elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. A reușit să câștige o medalie de aur și se află pe poziția a VII-a în clasamentul general.

Vlad Ștefan Oros este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timișoara. A obținut de asemenea o medalie de aur pentru performanțele sale

Darius Andrei Dragomir este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti și a fost distins cu o medalie de aur.

Ioan Alexandru Mirică este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti și a obținut o medalie de argint.

Rareş Felix Tudose este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti și a primit la rândul său o medalie de argint.

Profesori observatori au fost Victor Păunescu - Liceul Tehnologic "Mircea Vulcănescu" Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea - Colegiul Naţional "C. D. Loga", Timişoara.

Lotul României a ocupat locul I între ţările din Europa şi locul IV în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, după ce elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE