Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. Pasiunea pentru materia preferată i-a adus o bursă de 65.000 de lire la Cambridge

Miza examenului de Bacalaureat este un loc cât mai bun la facultate. Pentru un tânăr de la Colegiul Național Tudor Vianu a însemnat chiar o bursă de 65.000 de lire la cel mai prestigios colegiu de la Cambridge, Trinity College.

Mihnea Morărescu a fost olimpic pe țară la matematică și fizică. Și-a dorit dintotdeauna să studieze în străinătate și a muncit enorm la școală pentru a obține cele mai bune rezultate și a ocupa locul rezervat la Cambridge în urma procedurii de admitere. Va studia inginerie și fizică. Olimpicul a povestit într-un interviu pentru Euronews România că totul a început cu jocurile copilăriei.

”Primul contact pe care l-am avut cu fizica a fost atunci când am început să mă joc cu piese de lego. Mereu m-a pasionat cum se pot lipi între ele. După aceea, am mai construit diverse lucruri, spre exemplu am făcut o antenă, care prindea un post de televiziune. Fizica propriu-zisă, ca materie de școală, am descoperit-o și a început să-mi placă în clasa a VI-a. Am participat atunci pentru prima dată și la olimpiada de fizică, am ajuns la județ și aproape m-am calificat la națională într-a VI-a. De atunci am avut o pasiune pentru fizică și aceasta a continuat și pe parcursul liceului și s-a manifestat în rezultate și la olimpiada națională de fizică”, a povestit Mihnea Morărescu.

Anual va trebui să-și mențină nivelul academic pentru a nu pierde bursa

Întrebat de când și-a dorit să studieze în străinătate, tânărul a spus că a fost un gând pe care l-a avut mereu, iar din clasa a X-a a început să-și pună serios problema. Visul i s-a îndeplinit, dar după o lungă procedură de admitere. Mai întâi, a aplicat prin platforma UCAS la cinci universități, Cambridge fiind pe primul loc. A avut de trecut un test și un interviu, iar într-un final a primit un loc rezervat cu o bursă de 65.000 de lire sterline, dar cu o condiție importantă.

”Eu la Bacalaureat a trebuit să iau peste 9,80 la matematică și la fizică și media să fie peste 9,50 ca să pot să am locul asigurat la Cambridge”, a spus Mihnea.

A luat 10 la matematică și fizică și 9,60 la română, îndeplinind astfel condiția. Cambridge oferă doar 80 de burse anual. Mihnea a obținut una dintre cele mai mari. Îi va asigura taxele de studiu, cazarea, masa și orice alte cheltuieli uzuale pentru studii. Anual, însă, va trebui să-și mențină nivelul academic în top, pentru a nu pierde bursa. Ce își dorește cel mai mult de la Cambridge este, însă, experiența umană.

„Mă aștept să dau de oameni care să fie mult mai inteligenți decât mine, eu asta urmăresc, vreau să învăț de la persoanele respective”, a spus olimpicul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE