Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Messi a câștigat primul trofeu cu Inter Miami. Starul argentinian a făcut spectacol. ”Am arătat de ce suntem capabili”

Lionel Messi a cucerit, sâmbătă, cu noua sa echipă, Inter Miami, competiția Leagues Cup, care este rezervată cluburilor din Major League Soccer (MLS) şi Liga mexicană (Liga MX). Echipa starului argentinian a obținut victoria la loviturile de departajare în fața formației americane Nashville SC, cu scorul de 10-9 (1-1). Messi a înscris al zecelea său gol în șapte meciuri, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Messi a deschis scorul pentru Inter Miami în minutul 24, în urma unui șut superb. În a doua repriză, Fafa Picault, atacantul lui Nashville, a restabilit egalitatea pe tabelă. Apoi, Leonardo Campana a ratat o ultimă ocazie de a-i aduce titlul lui Inter Miami pe durata celor 90 de minute de joc. Astfel, soarta meciului a fost decisă la loviturile de departajare.

Campionul mondial argentinian Lionel Messi a înscris primul gol din penalty. De asemenea, fostul său coechipier de la Barcelona, mijlocaşul spaniol Sergio Busquets, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, notează sursa citată.

Duel al portarilor în Nashville - Inter Miami

După câte o ratare de fiecare parte, a fost necesar duelul între cei doi portari pentru a cunoaşte câștigătoarea partidei. Portarul lui Inter Miami, Drake Callender, a transformat lovitura sa și apoi a apărat şutul omologului său de la Nashville, Elliott Panicco.

Messi, septuplu deținător al "Balonului de Aur", şi coechipierii săi s-au îndreptat apoi spre Callender, care a realizat mai multe parade decisive pe finalul partidei.

Reacția lui Messi după ce a câștigat primul trofeu în SUA

Astfel, Leagues Cup este primul trofeu pe care campionul mondial argentinian îl câștigă alături de noul său club din Major League Soccer. De altfel, aceasta este prima cupă câștigată de Inter Miami de la înfiinţarea sa, în urmă cu trei ani.

"Am dovedit curaj şi voinţă, am arătat de ce suntem capabili. Este o victorie specială şi sunt fericit să fac parte din ea", a spus Lionel Messi, potrivit sursei citate.

Miercuri, Messi şi coechipierii săi ar putea accede în a doua lor finală consecutivă, dacă vor trece în semifinalele Cupei Statelor Unite de FC Cincinnati, cea mai bună echipă a momentului din MLS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE