Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce prevede contractul astronomic al lui Neymar cu Al-Hilal și comparația cu cel al lui Cristiano Ronaldo cu Al-Nassr

Neymar a fost vândut de PSG la Al-Hilal pentru 90 de milioane de euro, cu bonusuri incluse. Saudiții i-au pus la dispoziție un contract astronomic, pe doi ani, și cheltuie o avere pentru a-l face pe brazilian să se simtă cât mai bine la Riyadh. Doar salariul este de 100 de milioane de dolari pe an, remunerație pe care o are garantată, însă bonusurile pentru goluri, victorii și alte obiective i-ar putea duce veniturile chiar și la 150 de milioane de dolari pe an. De exemplu, el va primi 80.000 de dolari pentru fiecare victorie a echipei.

Contractul lui Neymar la Al-Hilal

Un detaliu din contractul brazilianului prevede că el va primi câte 500.000 de dolari pentru fiecare postare pe Instagram, dacă aceasta este despre Arabia Saudită. Evident că trebuie să fie una laudativă, după "modelul" Cristiano Ronaldo.

  • Neymar are 212 milioane de urmăritori pe Instagram. În comparație, Cristiano Ronaldo are peste 600 de milioane de urmăritori și e cea mai urmărită persoană din lume.

În total, în 24 de luni de contract, veniturile lui Neymar ar putea să ajungă la 320 de milioane de dolari, potrivit publicației Gazzetta dello Sport.

  • La PSG, Neymar avea un salariu de "doar" 30 de milioane de euro pe an.

Neymar și-a negociat un pachet impresionant de beneficii în contractul cu Al-Hilal

Neymar a obținut un contract cu adevărat fabulos cu Al-Hilal. Printre altele, saudiții i-au pus la dispoziție o vilă cu 25 de dormitoare, într-un cartier rezidențial din Ryiadh, cu piscină, câteva saune și o mică grădină zoologică. Brazilianul a solicitat să aibă cinci angajați full time acasă, ceea ce înseamnă că ei trebuie să locuiască mereu în aceeași casă: bucătar, grădinar, ospătar și două menajere. De asemenea, el va avea la dispoziție un șofer 24 de ore din 24, dar și un avion privat.

De remarcat că Neymar a primit trei mașini de lux: Bentley Continental GT, Aston Martin DBX și Lamborghini Huracan, iar valoarea acestora trece de 700.000 de dolari.

  • După ce îi va expira contractul cu Al-Hilal, brazilianul de 31 de ani ar vrea să revină în Europa pentru a prinde Cupa Mondială 2026.

Neymar și-a mai pus în contract ca, de fiecare dată când face cheltuieli pe la resturante, magazine și oriunde ar merge, facturile să-i fie achitate de club.

Contractul lui Cristiano Ronaldo este și mai impresionant decât al luiu Neymar

Însă contractul lui Neymar pălește în comparație cu cel al lui Cristiano Ronaldo (38 de ani). Starul portughez a surprins pe toată lumea când a semnat cu Al-Nassr, unde a fost prezentat oficial în prima zi din 2023.

Ronaldo are un salariu asigurat de 200 de milioane de dolari pe an la Al-Nassr, cel mai mare salariu din toate timpurile pe care îl primește un sportiv, indiferent de sportul practicat. Ronaldo are și o înțelegere care îl leagă de Arabia Saudită până în 2030, pentru că, după ce se va retrage, va fi ambasador al Mondialului pe care saudiții speră să-l găzduiască alături de Grecia și Egipt.

Când a ajuns în Arabia Saudită, Cristiano Ronaldo stătea într-un hotel ultraluxos, în care avea o factură lunară de 280.000 de euro și care era achitată, evident, de club. Cristiano Ronaldo avea la dispoziție 17 camere din acest hotel, distribuite pe două etaje dintre cele 99 ale clădirii. Printre aceste 17 camere se numără un birou privat, o cameră-restaurant și o cameră de conferințe.

Ulterior, Ronaldo a primit o vilă ultraluxoasă, o firmă de pază proprie, un supermarket privat, o piscină olimpică, două terenuri de fotbal, unul de baschet, trei restaurante și o sală pentru gimnastică, potrivit presei saudite. Ronaldo avea deja un avion privat înainte de a semna cu saudiții, astfel că nu a mai cerut o astfel de facilitate.

Transferul lui Neymar la Al-Hilal, în schimbul a 90 de milioane de euro, este cea mai scumpă vânzare făcută de PSG în istoria clubului. Iar Neymar rămâne, totodată, cel mai scump fotbalist din istorie, după ce, în august 2017, PSG i-a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro.

În comparație cu Neymar și Cristiano Ronaldo, Lionel Messi câștigă mult mai puțin. Starul argentinian a semnat în această vară cu Inter Miami, unde câștigă 54 de milioane de dolari pe an, doar din salariu. E drept că această remunerație îi este asigurată și cu ajutorul giganților Apple și Adidas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE