Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristiano Ronaldo a semnat cu Al Nassr. Portughezul devine cel mai bine plătit sportiv din istorie

Cristiano Ronaldo a semnat cu clubul saudit Al Nassr un contract pe şapte ani care prevede ca el să joace până în 2025 la această echipă.

31/12/2022 , 07:01

Cristiano Ronaldo, prima reacție după ce a semnat cu Al Nassr

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo a făcut primele declarații, la scurt timp după ce a ajuns la un acord cu Al Nassr, echipă care evoluează în prima ligă din Arabia Saudită.

„Încântat de o nouă experiență într-o altă ligă și într-o altă țară, viziunea pe care am regăsit-o la Al Nassr este foarte inspirațională.

Sunt foarte încântat să mă alătur colegilor mei și să ajut echipa să obțină mai multe succese”, a declarat Cristiano Ronaldo pentru site-ul oficial al Al Nassr.

30/12/2022 , 23:27

Cristiano Ronaldo va juca la Al Nassr

Conducerea clubului Al Nassr a anunțat oficial semnarea contractului cu Cristiano Ronaldo.

„Cel mai mare atlet al lumii a semnat oficial cu Al Nassr”, au scris pe Twitter oficialii Al Nassr.

Cristiano devine astfel cel mai bine plăit sportiv din istoria sportului mondial și intră în clubul select al celor care trec de miliardul de dolari câștigați în carieră: LeBron James, Tiger Woods, Floyd Mayweather, Leo Messi ori Roger Federer. (conform Forbes)

30/12/2022 , 21:37

Arabii îl vor pe Cristiano Ronaldo la Al Nassr

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo a ajuns la un acord cu echipa saudită de fotbal Al-Nassr, a anunțat publicația spaniolă Marca. De asemenea, surse citate de publicația Al-Arabiya au confirmat că lusitanul a semnat oficial un contract valabil până în vara anului 2025.

După ce Portugalia a fost eliminată de la CM Qatar 2022, Cristiano Ronaldo a fost curtat de arabii de la Al-Nassr, pe care l-ar fi convins cu un salariu uriaș.

Potrivit Marca, Cristiano Ronaldo va încasa aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon, iar astfel va fi cel mai bine plătit sportiv din lume. Internaționalul portughez și conducerea clubului saudit au ajuns la un acord, ce urmează a fi parafat.

În schimb, sursele citate de Al-Arabiya au confirmat că oficialii clubului Al-Nassr au semnat oficial un contract cu starul portughez Cristiano Ronaldo, înțelegere valabilă până în vara lui 2025

Știrea inițială

Mai mult, în contract este prevăzut ca portughezul să devină un ambasador pentru a ajuta Arabia Saudită să fie una din gazdele Cupei Mondiale 2030, scrie joi ziarul spaniol Marca, preluat de DPA.

Potrivit sursei citate, s-a ajuns la un acord, iar contractul ar putea fi încheiat în următoarele ore, de îndată ce Ronaldo pleacă la Riad, capitala Arabiei Saudite. Contractul i-ar aduce atacantului 200 de milioane de euro pe an în cei doi ani şi jumătate ca jucător al lui Al Nassr şi chiar mai mult pentru rolul de ambasador.

Arabia Saudită îşi propune să organizeze CM 2030, prezentând o candidatură comună cu Egiptul şi Grecia.

Ronaldo, care în februarie va împlini 38 de ani, nu mai are echipă. Luna trecută, el şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Manchester United după ce a criticat dur clubul şi pe antrenorul Erik ten Hag.

Există de mai mult timp speculaţii că Ronaldo va juca la Al Nassr, dar el a negat că ar fi ajuns la un acord în timpul Cupei Mondiale, unde a fost rezervă în ultimele două meciuri ale Portugaliei, eliminată în sferturi de finală.

Presa din Anglia şi Portugalia susţine că el vrea să joace în continuare la cel mai înalt nivel, inclusiv în Liga Campionilor.

După ce a plecat din Qatar, Ronaldo a făcut câteva exerciţii fizice la baza lui Real Madrid, una din fostele sale echipe.

Al Nassr îşi propune să se despartă de trei jucători ca să aibă fonduri suplimentare disponibile pentru salariul uriaş al lui Ronaldo, scrie Marca.

Acord de principiu între Messi şi PSG în vederea prelungirii contractului (presă)

Lionel Messi şi clubul francez Paris Saint-Germain au ajuns la un acord de principiu în vederea prelungirii contractului care va expira vara viitoare, a relatat, miercuri, presa internaţională, preluată de AFP.

Conform unei informaţii a publicaţiei Le Parisien, confirmată de RMC Sport, atacantul în vârstă de 35 de ani, ales cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar, şi-a dat acordul la începutul lunii decembrie pentru a purta încă un sezon tricoul în culorile pariziene.

Durata precisă şi valoarea contractului urmează să fie stabilite la revenirea starului argentinian din vacanţă, în cadrul unei reuniuni cu preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, şi consilierul său pentru fotbal Luis Campos, scrie cotidianul Le Parisien.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE