Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristiano Ronaldo este campionul absolut al încasărilor pe social media. Câți bani face fotbalistul

Într-un clasament care ia in calcul jucătorii prezenți la Cupa Mondială din Qatar, superstarul lui Manchester United înregistrează încasări de milioane de dolari pentru o singură postare pe Instagram.

Portughezul conduce detașat în această ierarhie cu o medie de 3,6 milioane de dolari pentru fiecare postare. Argentinianul Lionel Mesi și francezul Kyillian Mbappe, ambii de la PSG, ocupă locurile doi și trei, cu 2,7, respectiv, 1,2 milioane de dolari.

Performanța lui Ronaldo pe Instagram este net superioară echipei sale de club, în privința numărului de urmăritori.

Manchester a însumat aproximativ 55 de milioane de urmăritori în 2021, în timp ce Ronaldo se apropie în 2022, de 500 de milioane. În privința veniturilor anuale, cele care iau în considerare salariul și încasările din publicitate, Ronaldo este pe poziția a doua.

În vârstă de 37 de ani, celebrul CR7 a încasează anul acesta 112 milioane de euro. Mai puțin decât Kyllian Mbappe, însă mai mult decât Messi și Neymar.  

Ronaldo nu renunță la fotbal până în 2024

Cristiano Ronaldo intenţionează să-şi continue cariera cel puţin până la EURO 2024, a afirmat atacantul portughez, în vârstă de 37 de ani, cu ocazia unei ceremonii de premiere care a avut loc marţi seară în apropiere de Lisabona.

"Parcursul meu nu este încă încheiat. Va trebui să-l suportaţi pe 'Cris' încă ceva timp", a declarat superstarul fotbalului, care a primit marţi premiul Quinas de Ouro, rezervat celui mai bun marcator al selecţionatei Portugaliei, decernat de Federaţia lusitană de fotbal (FPF).

"Vreau să fiu prezent la Cupa Mondială (2022) şi la EURO (2024). Mă simt foarte motivat, iar ambiţia mea este mare", a adăugat cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, considerat în continuare unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei Portugaliei, în vederea Mondialului din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie).

La 37 de ani, căpitanul Portugaliei a adunat 189 de selecţii şi este recordmanul mondial de goluri la echipa naţională, cu 117 reuşite. Dacă prezenţa sa la Cupa Mondială din Qatar se va confirma, Cristiano Ronaldo va disputa al zecelea mare turneu internaţional din cariera sa.

Revenit la Manchester United în 2021, Ronaldo a avut un debut de sezon 2022-2023 complicat, în care a stat mai mult pe banca de rezerve, în condiţiile în care plecarea sa de pe Old Trafford a fost evocată, după ce clubul englez a ratat calificarea în Liga Campionilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE