Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Top 10 cele mai scumpe transferuri în fotbal în Europa, vara aceasta

Perioada verii a adus numeroase lovituri pe piața transferurilor în fotbalul european. Echipele de top din cele importante ligi din Europa se întrec în pauza competițională pentru a pune mâna pe semnăturile celor mai în formă jucători ai momentului.

Aurélien Tchouameni, Erling Haaland, Raheem Sterling și Robert Lewandowski se numără printre jucătorii importanți care au ales să îmbrace alt tricou începând cu următorul sezon competițional. Care sunt cele mai sumpe transferuri făcute în această vară?

Top 10 cele mai scumpe transferuri în Europa

10. Robert Lewandowski - 45 milioane de euro, de la Bayern Munchen la Barcelona

Unul din cele mai răsunătoare transferuri ale perioadei de vară a fost cel al golgheterului polonez în vârstă de 33 de ani. Lewandowski a semnat un contract valabil pe trei ani cu echipa condusă de Xavi și s-a reunit deja lotului. Odată cu acest transfer, „Lewa” a devenit cel mai scump jucător vândut de Bayern Munchen.

9. Kalvin Philips – 48,75 milioane de euro, de la Leeds la Manchester City

La începutul lunii, Manchester City a bătut palma cu mijlocașul englez în vârstă de 26 de ani. Pentru semnătura lui Philips, gruparea de la Etihad a plătit echipei Leeds United suma de 50 de milioane de euro. Banii de transfer au fost obținuți de „cetățeni” din vânzarea lui Gabriel Jesus la Arsenal.

8. Gabriel Jesus - 52,2 milioane de euro, de la Manchester City la Arsenal

Atacantul brazilian în vârstă de 25 de ani a semnat în luna iulie cu Arsenal Londra. Echipa de pe Emirates a plătit 45 de milioane de lire sterline (52,2 milioane euro) pentru a obține semnătura lui Gabriel Jesus. De partea cealaltă, „cetățenii” au folosit banii pentru a-l aduce pe Kalvin Philips de la Leeds.

7. Raheem Sterling - 56,2 milioane de euro, de la Manchester City la Chelsea Londra

Luna aceasta, Chelsea Londra a obținut semnătura lui Raheem Sterling (27 de ani). Cumpărat cu 50 milioane de lire sterline (56,2 milioane de euro), Sterling a devenit primul transfer realizat de Chelsea sub noua conducere – Todd Boehly și Clearlake Capital, după plecarea lui Roman Abramovich.

6. Lisandro Martinez - 57,37 milioane de euro, de la Ajax la Manchester United

Internaționalul argentinian Lisandro Martinez (24 de ani) a semnat luna aceasta cu echipa condusă de Erik ten Hag. „Diavolii roșii” au plătit echipei din Amsterdam suma de 57 de milioane de euro pentru a-l lua pe Martinez.

5. Raphinha – 58 milioane de euro, de la Leeds United la Barcelona

Echipa de pe Camp Nou a obținut, într-o singură săptămână, semnăturile a doi jucători importanți: Ousmane Dembele, care și-a prelungit contractul cu gruparea condusă de Xavi, și Raphinha. Acesta din urma a fost adus de la Leeds United pentru 58 milioane de euro.

4. Richarlison - 58 milioane de euro, de la Everton la Tottenham

Atacantul brazilian în vârstă de 25 de ani a devenit al doilea cel mai scump transfer din istoria lui Tottenham. Echipa condusă de Antonio Conte le-a plătit celor de la Everton 58 de milioane de euro pentru jucătorul care vara aceasta a fost dorit și de Chelsea Londra.

3. Erling Haaland - 60 milioane de euro, de la Borussia Dortmund la Manchester City

Atacantul norvegian în vârstă de 21 de ani a fost unul din cei mai disputați jucători în perioada transferurilor. Pentru semnătura lui Haaland s-au bătut Manchester City, Barcelona și Real Madrid. În final, „cetățenii” au fost cei care au reușit să pună mâna pe semnătura unuia dintre cei mai buni atacanți ai momentului.

2. Darwin Nunez - 75 milioane de euro, de la Benfica la Liverpool

Vara aceasta, Benfica și Liverpool au ajuns la un acord pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani. 75 de milioane de euro au plătit „cormoranii” pentru atacantul uruguayan, iar transferul a devenit al doilea cel mai scump din istoria lui Liverpool.

1. Aurélien Tchouameni - 80 milioane de euro, de la Monaco la Real Madrid

Real Madrid a realizat cel mai scump transfer din această vară. Echipa de pe Santiago Bernabeu a plătit nu mai puțin de 80 milioane de euro pentru a-l aduce pe mijlocașul francez în vârstă de 22 de ani. La această sumă, se vor adăuga alte 20 de milioane de euro, în funcție de performanțele francezului.

Sursa sumelor: transfermarkt.com

Mbappe a rămas la PSG

Putea fi unul din cele mai mai transferuri din istoria fotbalului, însă Kylian Mbappe a decis să continue până la urmă la PSG. Atacantul francez, unul din cei mai buni jucători ai momentului, a fost aproape să ajungă pe Santiago Bernabeu, însă șeicii de la PSG i-au făcut o ofertă de nerefuzat: un contract pe trei ani, în valoare de 600 milioane de euro, cu un bonus la semnătură inclus de 300 de milioane de euro. În plus, atacantul francez va avea un cuvând greu de spus în alegerea jucătorilor care vor ajunge la PSG.

Un alt jucător care și-a prelugit contractul cu actuala echipă este Zlatan Ibrahimvic. La vârsta de 40 de ani, starul suedez nu este dispus să pună ghetele în cui și a ales să continue încă un an cu AC Milan, echipă la care a ajuns în anul 2020.

Ce va face Cristiano Ronaldo?

După ce s-a întors ca un erou pe Old Trafford în 2021, Cristiano Ronaldo vrea să plece deja de la Manchester United. Atacantul portughez, de cinci ori câștigător al „Balonului de aur”, nu este mulțumit de faptul că nu va juca în grupele Ligii Campionilor, dar și de campania slabă de transferuri a echipei.

Recent, Ronaldo a refuzat un salariu de 2,4 milioane de euro pe săptămână de la un club din Arabia Saudită. Portughezul mai are un an de contract cu Manchester United, unde încasează un salariu anual de 30 de milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE