Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transferul lui Erling Haaland la Manchester City, o afacere de 250 de milioane de euro

Manchester City a ajuns la un acord pentru a-l achiziţiona pe atacantul norvegian Erling Haaland de la Borussia Dortmund pe 1 iulie, a declarat clubul din Premier League într-un comunicat de marţi.

"Transferul rămâne supus termenilor finali dintre clubul actual şi jucător", a comunicat Manchester City, Agerpres.

Presa sportivă internațională a făcut, totuși, câteva calcule. City va trebui să plătească 75 de milioane de euro, valoarea clauzei de reziliere, pentru a-l transfera pe jucător. Potrivit presei, adăugând diverse comisioane, bonusul la semnătură şi contractul pe 5 ani care prevede un salariu de 25 de milioane de euro pe an, tranzacţia s-ar ridica la un total de aproximativ 250 milioane de euro.

Erling Haaland a avut un debut fulminant în Bundesliga. Pe 18 ianuarie 2020, norvegianul a fost introdus în repriza a doua a meciului jucat de Borussia Dortmund cu Augsburg și a înscris de 3 ori în 20 de minute. Anterior, în prima jumătate a sezonului 2019/2020, marcase 28 de goluri în 22 de meciuri, pentru Salzburg.

Impresariat de Mino Raiola

Erling Haaland era impresariat de regretatul Mino Raiola, care a încetat din viață la sfârșitul săptămânii trecute. Raiola s-a născut în Italia, în 1967, după care s-a mutat în Olanda cu familia, când era copil. După o scurtă experienţă ca jucător, a lucrat apoi la centrul de juniori al clubului Haarlem, după care a început o carieră de intrmediar şi a devenit un agent influent în lumea fotbalului.

Raiola a lucrat cu jucători de top precum Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba sau Gianluigi Donnarumma, fiind artizanul unor transferuri precum cel al cehului Pavel Nedved la Juventus sau revenirea lui Pogba la Manchester United.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE