Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cupa Mondială de Fotbal 2026 | Care sunt orașele din SUA, Mexic şi Canada care vor găzdui meciurile

FIFA a dezvăluit, la New York, cele 16 oraşe care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale de fotbal, din 2026, organizată pentru prima oară de trei ţări, SUA, Mexic şi Canada. Anunțul a fost făcut de președintele FIFA, Gianni Infantino, la Rockefeller Center din New York.

Statele Unite vor găzdui meciurile de la Cupa Mondială din 2026 în 11 orașe: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami, și New York, în timp ce Mexicul va avea trei orașe (Guadalajara, Ciudad de Mexico, Monterrey), iar Canada două (Toronto, Vancouver).

Unul dintre stadioane, Azteca din Ciudad de Mexico a mai găzduit de două ori meciuri de la Cupa Mondială, în 1970 şi 1986.

Cupa Mondială din 2026 va inaugura un nou format cu 48 de echipe şi 80 de meciuri.

Care ar fi inconvenientele variantei alese de FIFA pentru 2026

Marea problemă pentru jucători, dar și pentru suporteri va fi distanța uriașă la care se află orașele care vor găzdui meciuri și care este fără precedent în istoria Cupei Mondiale. De exemplu, între cel mai nordic oraș, Vancouver și cel mai sudic oraș, Ciudad de Mexico, sunt nu mai puțin de 4.800 de km.

Dacă ne deplasăm între cele două coaste, est și vest, avem de a face cu distanțe la fel de mari. Între Boston și Guadalajara sau între Seattle și Miami sunt nu mai puțin de 4.000 de km. Pentru jucători, ținând cont de diferențele de fus orar sau de timpul de călătorie, acest lucru va însemna, cu siguranță, un efort uriaș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE