Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FIFA23 va fi ultimul joc FIFA produs de EA Sports. Compania și forul de la Zürich nu mai prelungesc contractul.

EA Sports promite că schimbarea va fi una benefică pentru jucători și că va ridica anumite restricții pe care compania le avea, potrivit celui mai recent contract cu FIFA. De altfel, acesta este și unul dintre motivele pentru care un nou contract nu a mai fost semnat.

Șefii EA Sports au recunoscut că detaliile financiare ale contractului, evaluat la peste 1 miliard de euro, pentru aproximativ 10 ani, au contat și ele.

Ce aduce nou EA Sports în 2023?

În primul rând, numele jocului: EA Sports FC. Dincolo de licențele pentru competițiile FIFA și branding, compania promite că nu vor exista schimbări.

EA Sports deține drepturi pentru 19.000 de sportivi, 700 de echipe, 100 de stadioane și 30 de competiții, printre care și Champions League. Toate aceste drepturi se negociază separat și nu au legătură cu FIFA.

FIFA își face propriul joc


De cealaltă parte, FIFA promite că va lansa un joc propriu - anunțul a venit chiar de la președintele Gianni Infantino. Totuși, pentru forul care ghidează destinul fotbalului, despărțirea de Electronic Arts ar putea însemna o pierdere financiară majoră. Potrivit NY Times, contractul îi aducea organizației peste 150 de milioane de dolari anual.

Gamerii se gândesc deja la compania cu care Federația Internațională va colabora în viitor: cel mai frecvent nume este 2K, developer-ul care produce faimoasele serii Civilization, Mafia sau NBA 2K.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE