Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mbappe, cea mai mare ofertă de salarizare din istoria sportului. E de aproape patru ori mai mult decât remunerația-record a lui Ronaldo

Kylian Mbappe tocmai a primit o ofertă nemaivăzută în toată istoria sportului. La doar 24 de ani, starul lui PSG poate câștiga într-un singur an 700 de milioane de euro. În comparație, LeBron James, care este unul dintre cei mai bogați baschetbaliști din istorie, a strâns în toată cariera 531 de milioane de dolari.

Această ofertă presupune că Mbappe ar câștiga două milioane de dolari pe zi sau 88.500 de dolari pe oră.

Al-Hilal pune în joc un miliard de euro pentru a-l achiziționa pe Kylian Mbappe

Pentru că vor să-l transfere cu orice preț, arabii de la Al-Hilal au pus în joc o sumă totală de un miliard de euro. Din acești bani, 300 de milioane de euro reprezintă suma de transfer pe care echipa din Arabia Saudită vrea să le-o achite parizienilor. Informația a fost confirmată de doi reputați jurnaliști, James Benge, de la CBS Sports și Fabrizio Romano, un jurnalist independent pe domeniul transferurilor în fotbal.

Astfel, salariul atacantului francez ar fi de aproape patru ori mai mare decât cel al lui Cristiano Ronaldo, deținătorul actualului record. Portughezul este remunerat cu 200 de milioane de euro anual de către Al-Nassr.

O sursă apropiată negocierilor a spus că PSG ar fi acceptat, însă rămâne de văzut dacă își va da acordul și fotbalistul, al cărui vis este acela de a juca la Real Madrid, așa cum a și spus-o public.

În vara trecută, Mbappe a fost protagonistul perioadei de transferuri din vară, când a fost foarte aproape de a semna cu Real Madrid. Numai că PSG a reușit să-l convingă pe ultima sută și să-l facă să rupă acea înțelegere pe care o avea cu madrilenii. Astfel, parizienii i-au propus lui Mbappe 60 de milioane de euro pe an și 120 de milioane ca primă la semnătură, achitată în rate.

În plus, presa franceză a relatat și despre anumite puteri pe care Mbappe le-ar avea în cadrul clubului, în ceea ce privește transferurile sau alegerea antrenorului.

770 de milioane de euro pe an ar urma să câștige Mbappe la Al-Hilal

În ultimele zile, PSG s-a supărat pe Mbappe pentru că jucătorul a refuzat să-și activeze o clauză de prelungire a înțelegerii până în 2025, așa că a fost scos din lot, cel puțin pe moment și nu a fost luat cu echipa în stagiul de pregătire din Japonia. Actualul său contract este scadent în iunie 2024.

La cei 24 de ani ai săi, Mbappe are un palmares greu de egalat. Pe lângă faptul că este campion mondial cu naționala Franței și campion european cu naționala sub 19 ani, el a câștigat 13 trofee la nivel de echipe de club. Îi lipsește însă cel mai important dintre trofee, Champions League.

Aceste este și motivul pentru care Mbappe vrea să plece de la PSG. El le-ar fi mărturisit apropiaților că își dorește o echipă care să aibă și potențialul de a câștiga cel mai important trofeu european inter-cluburi. Iar el crede că oportunitatea cea mai bună ar avea-o cu Real Madrid, nimeni alta decât deținătoarea recordului de astfel de trofee, 14.

CBS Sports menționează că Real Madrid ar fi făcut deja de mult timp o ofertă pentru Mbappe, incomparabilă cu cea a lui Al-Hilal, dar totuși una imensă. Madrilenii ar fi dispuși să-i achite lui PSG 178 de milioane de euro, sub oferta lui Al-Hilal (300 de milioane). Iar în ceea ce privește salariul, nici nu poate fi vorba de comparație.

Al-Hilal a încercat să-l ia și pe Messi, căruia i-au propus 400 de milioane de euro pe an

La asemenea sume, întrebarea pe care și-o pune lumea este dacă oferta ar fi reală. Răspunsul îl oferă tot CBS Sports, care precizează că da și că arabii au potențial practic nelimitat, dacă avem în vedere că banii ar urma să provină din Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite.

Tot în acest fel, Al-Hilal a încercat să-l transfere recent și pe Lionel Messi, căruia i-a propus un salariu de 400 de milioane de euro pe an. Argentinianul a refuzat însă și a semnat cu Inter Miami, pentru "doar" 54 de milioane de dolari pe an.

Motivul pentru care PSG ar fi acceptat deja cele 300 de milioane de la Al-Hilal este unul destul de evident. Ar fi o șansă bună pentru echipă de a încasa o sumă uriașă dacă l-ar vinde în această vară, având în vedere că Mbappe intră în ultimul an de contract, ceea ce înseamnă că poate semna cu orice echipă, fără ca PSG să mai poată avea pretenții financiare. Acesta este și motivul pentru care clubul parizian l-a pus să aleagă între a-și activa clauza de prelungire a contractului cu un an sau a fi ținut pe banca de rezerve tot sezonul care stă să înceapă.

Dacă Al-Hilal ar plăti cele 300 de milioane de euro, Mbappe ar deveni cel mai scump jucător din istoria fotbalului. Actualul record îl deține brazilianul Neymar, pentru care PSG a plătit 222 de milioane de euro Barcelonei în 2017.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE