Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Karim Benzema a semnat cu Al-Ittihad. Salariu imens pentru deținătorul Balonului de Aur

După 14 ani la Real Madrid, Karim Benzema a schimbat campionatul și a mers în Arabia Saudită. Atacantul francez a ajuns la Al-Ittihad, unde va juca timp de doi ani. Cunoscutul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că jucătorul de 35 de ani a semnat deja o parte din documente. El va avea drept de prelungire cu un an.

La Al-Itihad, Karim Benzema va avea un salariu anual imens. Conform unor surse apropiate de jucător, el ar urma să primească 100 de milioane de euro pe an, net, însă câștigurile sale se pot ridica la 200 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, sume din drepturi de imagine și alte contracte.

Cu toate acestea, salariul lui Benzema este aproape la jumătate din cel pe care îl primește Cristiano Ronado la Al-Nassr.

Benzema, la Al-Ittihad. Arabia Saudită a devenit noua "Mecca a fotbalului"

Se vorbește, de ceva timp, că ar urma să ajungă în această țară și Lionel Messi, septuplu câștigător al Balonului de Aur. De altfel, starul argentinian, care tocmai a jucat ultimul său meci pentru PSG, este ambasador al turismului în această țară.

La începutul lunii mai, el a și fost într-o vizită în Arabia Saudită, iar PSG l-a sancționat, cu toate că motivul oficial era unul contractual, având în vedere că el trebuie să promoveze turismul pentru arabi.

Numai că, potrivit informațiilor de la acel moment, el ar fi mers în Golf tocmai pentru a-și pune la punct detaliile legate de viitoarea sa echipă, casa în care va sta, locul unde vor învăța copiii săi și alte detalii. Al-Hilal ar fi destinația sa, însă nimic nu este confirmat încă și deocamdată el ar dori să revină la Barcelona, urmând să-și încheie cariera la arabi.

Karim Benzema va câștiga peste 100 de milioane de euro pe an la Al-Ittihad

La Al-Ittihad, Karim Bezema va fi antrenat de un tehnician cu experiență, Nuno Espirito Santo. Echipa a mai fost pregătită și de fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, în două mandate: octombrie 2014 - iulie 2015 și decembrie 2015 - iulie 2016.

  • Karim Benzema mai avea contract cu Real Madrid până pe 30 iunie 2023.

Atacantul francez își va lua la revedere de la fanii lui Real Madrid marți, într-o conferință de presă, după care va fi oficializat transferul său în Golf. Între timp, Real Madrid a anunțat oficial plecarea sa, duminică seară.

  • La madrileni, Benzema a jucat în 648 de meciuri oficiale, a marcat 354 de goluri și a dat 165 de pase decisive.

Cu echipa de pe Santiago Bernabeu, Benzema a câștigat 25 de trofee: 5 UEFA Champions League, 5 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 4 Supercupe ale Europei, 4 titluri în La Liga, 3 Cupe ale Spaniei și 4 Supercupe ale Spaniei.

În prima ligă din Arabia Saudită joacă și Cristiano Ronaldo, care a ajuns laAl-Nassr la începutul anului 2023. De altfel, el "a dat tonul" acestor mutări și din ce în ce mai multe staruri se decid să joace în această zonă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE