Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transferurile verii 2023 în fotbal. Messi a ajuns în SUA, Neymar a semnat cu Al-Hilal, iar Decln Rice a devenit cel mai scump transfer al acestei perioade

Nume mari din fotbalul mondial, printre care Lionel Messi, Jude Bellingham, N'Golo Kante, Kai Havertz, sau Harry Kane sunt protagoniști în această perioadă de transferuri din vară.

Cea mai așteptată mutare a verii a fost cea a lui Lionel Messi. Dorit de Barcelona (clubul unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei), arabii de la Al-Hilal și americanii de la Inter Miami, septuplul câștigător al Balonui de Aur a ales până la urmă la trupa lui David Beckham. Transferul lui Lionel Messi la Inter Miami îi va aduce argentinianului o mulțime de beneficii financiare.

A plecat și Neymar de la PSG și a ajuns la Al-Hilal, în Srabia Saudită, în schimbul a 90 de milioane de euro. Brazilianul deține în continuare recordul pentru cel mai scump fotbalist al planetei. În 2017, PSG i-a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro în schimbul atacantului.

Declan Rice, cel mai scump transfer al verii

Primul mare jucător care a semnat deja este chiar deținătorul Balonului de Aur, Karim Benzema, care a plecat de la Real Madrid la Al-Ittihad. Prima ligă din Arabia Saudită pare să devină o Mecca a fotbaliștilor de valoare dacă avem în vedere că acolo a ajuns și cvintuplul câștigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo, chiar în prima zi a anului 2023.

Cel mai scump transfer al acestei veri este cel al lui Declan Rice, de la West Ham la Arsenal, pentru 116,6 milioane de euro. Al doilea fotbalist în acest clasament este Moises Caicedo, care a ajuns de la Birmingham la Chelsea pentru 116 milioane de euro. Jude Bellingham a plecat de la Borussia Dortmund la Real Madrid pentru 103 de milioane de euro. Harry Kane se află și el în acest clasament al jucătorilor pentru care S-a plătit cel puțin 100 de milioane de euro. Atacantul englez a ajuns de la Tottenham la Bayern pentru fix 100 de milioane de euro.

01/09/2023 , 17:15

Alibec și Ianis Hagi și-au găsit alte echipe. FCSB s-a mai despărțit de câțiva jucători

În ultimele zile de mercato în marile campionate din Europa, s-au făcut transferuri de răsunet. Ultima zi de mercato este 1 septembrie. În România, perioada a început pe 13 iunie și se încheie pe 4 septembrie.

Denis Alibec (32 de ani, atacant) - de la Farul la Al-Muaither. S-a transferat din postura de jucător liber de contract, după o înțelegere avută cu Gică Hagi.

Malcom Edjouma (26 de ani, mijlocaș) - de la FCSB la Bari, sub formă de împrumut.

Emmanuel Yeboah (20 de ani, extremă dreapta) - de la CFR Cluj la Brondby, pentru 3 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2027.

Olimpiu Moruțan (24 de ani, mijlocaș) - de la Galatasaray la Ankaraguku, împrumutat până în 2026, în schimbul a 3 milioane de euro.

Andrei Cordea (24 de ani, atacant) - de la FCSB la Al-Tai, pentru 1,32 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2025.

Valentin Gheorghe (26 de ani, mijlocaș) - de la FCSB la ”U” Cluj, din postura de jucător liber de contract.

Valentin Costache (25 de ani, atacant) - de la Rapid la Apollon Limassol, din postura de jucător liber de contract.

Andrei Rațiu (25 de ani, fundaș) - de la Huesca la Rayo Vallecano, pentru 500.000 de euro.

Ianis Hagi (24 de ani, mijlcaș) - de la Rangers la Deportivo Alaves, sub formă de împrumut, până la finalul acestui sezon.

Roméo Lavia (19 ani, mijlocaș) - de la Southampton la Chelsea, pentru 62 de milioane de euro.

Aleksandar Mitrovic (28 de ani, atacant) - de la Fulham la Al-Hilal, pentru 52 de milioane de euro

Aymeric Laporte (29 de ani, fundaș) - de la Manchester City la Al-Nassr, pentru 30 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2026.

Jeremy Doku (21 ani ani, atacant) - de la Rennes la Manchester City, pentru 60 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2028.

Mohammed Kudus (23 de ani, atacant) - de la Ajax la West Ham, pentru 43 de milioane de euro, plus 3 milioane sub formă de bonusuri de performanță. A semnat un contract valabil până în 2028.

Folarin Balogun (22 de ani, atacant) - de la Arsenal la AS Monaco, pentru 30 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Romelu Lukaku (30 de ani, atacant) - de la Chelsea la AS Roma, sub formă de împrumut.

Cole Palmer (21 de ani, atacant) - de la Manchester City la Chelsea, pentru 45 de milioane de euro. A semnat până în iunie 2030.

Matheus Nunes (25 de ani, mijlocaș) - de la Wolves la Manchester City, pentru 62 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

14/08/2023 , 17:51

Harry Kane a semnat cu Bayern Munchen. Neymar, la Al-Hilal

Atacantul englez Harry Kane a plecat de la Tottenham și a semnat pe patru sezoane, până în vara lui 2027, cu clubul german de fotbal Bayern Munchen.

Bayern a pus la bătaie în jurul a 100 milioane euro pentru a obţine transferul lui Kane de la Tottenham, devenind astfel cea mai scumpă achiziţie din istoria Bundesliga.

Neymar este ultimul mare nume care va ajunge în Arabia Saudită. Canalul sportiv francez RMC Sports anunță că PSG și Al-Hilal au ajuns la o înțelegere pentru transferul decarului brazilian.

Deşi are un contract valabil până în 2027, PSG ar încerca să-şi asigure în această vară plecarea jucătorului de 31 de ani, care nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor celebrului său transfer, în 2017 de la Barcelona, pentru 222 milioane euro, cel mai scump transfer din istorie.

Al-Hilal l-a vrut vara aceasta și pe Lionel Messi, însă în cele din urmă, argentinianul a ales să se transfere în SUA, la Inter Miami, echipa lui David Beckham.

18/07/2023 , 23:05

Declan Rice, cel mai scump jucător din istoria Premier League

Declan Rice (25 de ani, mijlocaș) - de la West Ham la Arsenal, pentru 116,6 milioane de euro, însă suma poate ajunge la 122 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri. A semnat un contract valabil cinci ani. Este cel mai scump transfer din istoria Premier League.

Lucas Hernandez (27 de ani, fundaș) - de la Bayern Munchen la PSG, pentru 50 de milioane de euro. A semnat un contract valabil cinci ani.

Pau Torres (26 de ani, fundaș) - de la Villarreal la Aston Villa, pentru 32.5 milioane de euro și alte 5 milioane de euro ca bonus. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Sergej Milinkovic-Savic (28 de ani, mijlocaș) - de la Lazio la Al-Hilal, pentru 40 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2026.

Christian Pulisic (24 de ani, mijlocaș) - de la Chelsea la AC Milan, pentru 20 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2027.

Farul l-a vândut pe puștiul Adrian Mazilu. Dinamo s-a întărit

Adrian Mazilu (17 ani, mijlocaș) - de al Farul Constanța la Brighton, în schimbul a trei milioane de euro. El va fi lăsat să joace tot la Farul, sub formă de împrumut, pentru o jumătate de sezon.

Andrei Burcă (30 de ani, fundaș) - de la CFR Cluj la Al-Okhdood, pentru un milion de euro.

Alexandru Tudorie (27 de ani, atacant) - de la Sepsi la Al-Adalah, liber de contract.

Cristian Costin (25 de ani, fundaș) - de la FC Voluntari la Dinamo, din postura de jucător liber de contract.

Dennis Politic (23 de ani, atacant) - de la Cremonses la Dinamo, din postura de jucător liber de contract.

06/07/2023 , 18:40

Transferuri costisitoare, făcute în iulie. 10 de milioane de euro pentru Sandro Tonali

Mason Mount (24 de ani, mijlocaș) - de la Chelsea la Manchester United, în schimbul a 65 de milioane de euro. A semnat un contract valabil cinci ani.

Sandro Tonali (23 de ani, mijlocaș) - de la AC Milan la Newcastle, pentru 70 de milioane de euro. A semnat un contract valabil trei sezoane.

Inigo Martinez (32 de ani, fundaș central) - de la Athletic Bilbao la Barcelona, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2025.

Angel Di Maria (35 de ani, mijlocaș) - de la Juventus la Benfica, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2024.

Marcelo Brozovic (28 de ani, mijlocaș) - de la Inter Milano la Al-Nassr, pentru 18 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2026.

Timothy Weah (23 de ani, atacant) - de la Lille la Juventus, pentru 10,3 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2028.

Marcus Thuram (25 de ani, atacant) - de la Borussia Monchengladbach la Inter, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2028.

Ruben Loftus-Cheek (27 de ani, mijlocaș) – de la Chelsea la AC Milan, pentru 16 milioane de euro.

Francesco Acerbi (35 de ani, fundaș) – de la Lazio la Inter, pentru 3,5 milioane de euro.

CFR Cluj și Dinamo și-au luat "întăriri"

Sergiu Hanca (31 de ani, mijlocaș) - de la Universitatea Craiova la Petrolul Ploiești, liber de contract.

Goncalo Gregorio (28 de ani, atacant) - de la Leiria la Dinamo, liber de contract.

Vasile Mogoș (30 de ani, fundaș) - de la Crotone la CFR Cluj. A semnat un contract valabil trei sezoane.

Gabriel Debeljuh (26 de ani, atacant) - de la CFR Cluj la Sepsi SF. Gheorghe, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2025.

26/06/2023 , 15:17

Ilkay Gundogan a semnat cu Barcelona. N'Golo Kante, încă o vedetă care ajunge în Arabia Saudită

Ilkay Gundogan (32 de ani, mijlocaș) - de la Manchester City la FC Barcelona, liber de contract. A semnat pentru două sezoane.

Kalidou Koulibaly (32 de ani, fundaș) - de la Chelsea la Al-Hilal, pentru 25 de milioane de euro.

Sergio Busquets (34 de ani, mijlocaș) - de la FC Barcelona la Inter Miami, liber de contract.

Justin Kluivert (24 de ani, mijlocaș) - de la AS Roma la Bournemouth, pentru 11,2 milioane de euro.

Christoph Baumgartner (23 de ani, mijlocaș) - de la Hoffenheim la RB Leipzig, pentru 24 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2028.

Edin Dzeko (37 de ani, atacant) - de la Inter Milano la Fenerbahce, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2025.

N'Golo Kante (32 de ani, mijlocaș) - de la Chelsea la Al-Ittihad, liber de contract. A semnat un contract valabil până în 2026.

Christopher Nkunku (25 de ani, atacant) - de la Leipzig la Chelsea, pentru 60 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2029.

George Pușcaș (27 de ani, atacant) - de la Reading la Genoa, pentru 3 milioane de euro.

Echipele din România, foarte active pe piața transferurilor

Cătălin Cîrjan (20 de ani, mijlocaș) - de la Arsenal la Rapid, împrumutat pentru un sezon, cu opțiune de cumpărare.

Ljuban Crepulja (29 de ani, mijlocaș) - de la Rapid la FC Voluntari, din postura de jucător liber de contract.

Pisnik Alimi (29 de ani, mijlocaș) - de la Qarabah la Sepsi Sf. Gheorghe, liber de contract.

Valerică Găman (35 de ani, fundaș) - de la Universitatea Craiova la Hermannstadt, liber de contract.

Cristian Balgiu (28 de ani, mijlocaș) - de la CSA Steaua la FC Argeș, liber de contract. A semnat pe două sezoane.

Alexandru Musi (18 ani) - de la FCSB la Petrolul, sub formă de împrumut.

20/06/2023 , 18:04

Alexandru Băluță a semnat cu FCSB

Pe 18 și 19 iunie, s-au făcut mai multe transferuri importate în fotbalul românesc.

Alexandru Băluță (29 de ani, atacant) - de la Akademia Puskas la FCSB, liber de contract. A semnat până în iunie 2026.

Philipp Otele (24 de ani, atacant) - de la UTA la CFR Cluj, liber de contract.

Cătălin Căbuz (26 de ani, portar) - de la Chindia la CFR Cluj, liber de contract.

Borja Valle (30 de ani, mijlocaș) - de la FC Cartagena la Rapid, liber de contract.

Ianis Stoica (20 de ani, atacant) - de la FCSB la ”U” Cluj, sub formă de împrumut.

14/06/2023 , 13:55

Mutări importante de jucători și în prima ligă din România

Christopher Braun (31 de ani, fundaș) - de la CFR Cluj la Rapid, pentru 300.000 de euro.

Antonio Sefer (23 de ani, mijlocaș) – de la Rapid la Hapoel Beer Sheva, pentru 500.000 de euro. A semnat un contract pe patru ani.

Gabriel Iancu (29 de ani, atacant) - de la Akhmat Grozny la Hermannstadt, liber de contract.

Ovidiu Perianu (21 de ani, mijlocaș) - de la FCSB la ”U” Cluj, sub formă de împrumut.

Iulian Cristea (28 de ani, fundaș) - de la FCSB la Rapid, liber de contract.

08/06/2023 , 10:32

Lionel Messi a ales SUA. Real Madrid l-a transferat pe Jude Bellingham

Două transferuri mari s-au confirmat pe 7 iunie.

Real Madrid l-a luat pe Jude Bellingham (19 ani) de la Borussia Dortmund. Tânărul mijlocaș englez care a impresionat la Cupa Mondială din Qatar va juca pe Santiago Bernabeu până în 2029.

Potrivit site-ului oficial al clubului german, Real Madrid va plăti o sumă inițială de 103 milioane de euro pentru Jude Bellingham, iar aceasta va ajunge la 120 de milioane, cu tot cu bonusuri.

Însă cea mai mare mutare a acestei perioade de mercato este transferul lui Leo Messi la Inter Miami, echipa deținută de David Beckham. Plecat de la PSG după numai două sezoane, argentinianul a avut de ales între o întoarcere la Barcelona, o mutare în Arabia Saudiă, la Al-Hilal, și un transfer în SUA.

Messi a ales Inter Miami care, potrivit presei din Argentina, va câștiga 100 de milioane de dolari pe an. Acestei sume uriașe i se vor adăuga și veniturile pe care septuplul câștigător al Balonului de Aur le va obține de la Apple și Adidas.

07/06/2023 , 13:09

Transferuri finalizate până pe 7 iunie

  • Antoine Griezmann (atacant, 32 de ani) - de la Barcelona la Atletico Madrid, pentru 20 de milioane de euro
  • Karim Benzema (35 de ani, atacant) - de la Real Madrid la Al-Ittihad.
  • Daniel Popa (atacant, 27 de ani) - de la Chindia la U Cluj, liber de contract
  • Răzvan Oaidă (mijlocaș, 25 de ani) - de la FCSB la Rapid, liber de contract
  • Rivaldinho (atacant, 28 de ani) - de la U Craiova 1948 la Farul, liber de contract.
  • Alexandru Mitriță (28 de ani, mijlocaș) - de la New York City FC la Universitatea Craiova, liber de contract. A semnat pe trei ani.
  • George Pușcaș (atacant, 27 de ani) - de la Reading la Genoa, pentru 3 milioane de euro

Mercato în Europa. Unde poate ajunge Lionel Messi

Se așteaptă și decizia lui Lionel Messi, care ar urma să vină în aceste zile. Atacantul în vârstă de 35 de ani tocmai a jucat ultimul meci pentru PSG și are câteva variante, printre care revenirea la Barcelona, Al-Hilal sau Inter Miami.

În România, perioada de mercato din această vară începe pe 13 iunie și se încheie pe 4 septembrie.

În campionatele mari ale Europei, ca Serie A, La Liga, Ligue 1, sau Bundesliga, această feresatră de tranferuri începe pe 1 iulie și se încheie pe 1 septembrie. Singura mare ligă în care perioada de transferuri diferă este Premier League, unde mercato începe pe 14 iunie.

Chiar dacă încă nu s-a deschis oficial acest mercato, deja există multe mutări perfectate, pentru că jucătorii care mai aveau contract de obicei până pe 30 iunie au fost lăsați liberi și au putut semna deja.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE