Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cirque du Soleil va realiza o producție despre viața lui Lionel Messi

Viața și cariera lui Lionel Messi au devenit subiect de inspirație pentru Cirque du Soleil, care va realiza o producție în luna octombrie, la Buenos Aires. Locul ales nu este întâmplător. Capitala Argentinei a fost locul în care septuplul câștigător al Balonului de Aur a celebrat triumful din decembrie 2022, când legendarul atacant a devenit, în sfârșt campion mondial, iar populația din capitala Argentinei a umplut străzile.

Cirque du Soleil va realiza o producție despre viața lui Lionel Messi

Cupa Mondială era singurul mare trofeu care îi lipsea din carieră. Spectacolul se va numi "Messi 10", după numărul purtat pe tricou de starul argentinian, și va pune în scenă ascensiunea lui Leo Messi, din copilăria pe care a avut-o în Rosario, până la obținerea titlului de campion mondial.

"Ceea ce este incredibil legat de acest spectacol este că legenda este în viață, așa că el (n.r.: Messi) a trebuit să-și dea acordul", a precizat directorul artistic al Cirque du Soleil, Sean McKeown, la avanpremiera spectacolului.

Atunci când producătorii companiei canadiene de divertisment i-au expus lui Messi planurile pentru acest spectacol, singura sugestie a starului argentinian a fost ca valorile sale familiale să fie reflectate pe scenă, potrivit Reuters.

Impactul "fenomenului Messi" pentru Inter Miami

Pe 17 iunie, Lionel Messi a fost prezentat oficial la Inter Miami. De la sosirea sa în SUA, potențialul de marketing al lui Inter Miami a explodat, având în vedere că el este cel mai titrat fotbalist din istorie care joacă în Statele Unite. Poate doar marele Pele să fi fost la un nivel asemănător, având în vedere că brazilianul era triplu campion mondial când a ajuns la New York Cosmos, în 1975.

Însă Messi este și campion mondial și deținător a șapte Baloane de Aur, record în istoria acestui trofeu.

Dacă vorbim strict despre cifre, în mai puțin de două săptămâni, contul de Instagram al lui Inter Miami a ajuns de la un milion de urmăritori, la 12,2 milioane, conform publicației Marca. Spre comparație, echipa italiană Inter Milano, care este mult mai titrată, are "doar" 9,9 milioane de urmăritori, cifră obținută în mulți ani.

  • Salariul lui Lionel Messi la Inter Miami este de 54 de milioane de dolari pe an. La această remunerație contribuie și giganții Apple și Adidas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE