Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Messi-mania! 110.000 de dolari, cel mai scump bilet la primul meci al starului argentinian la Inter Miami. Prezentare fastuoasă a atacantului

Lionel Messi a avut parte de o prezentare fastuoasă la Inter Miami, unde nu au lipsit nici focurile de artificii, în ciuda vremii potrivnice.

"E momentul să schimbăm peisajul în fotbalul nostru!", a spus Jorge Mas, co-proprietar al echipei americane, alături de David Beckham. Messi este cel mai mare nume fotbalistic care a jucat vreodată la o echipă din MLS, iar cele 19.000 de locuri ale stadionului DRV Pink, din Fort Lauderdale (Florida), s-au dovedit neîncăpătoare pentru un eveniment de o asemenea magnitudine.

Messi prezentat drept "Decarul Americii, cel mai bun număr zece din lume"

La intrarea pe scenă, starul argentinian a primit tricoul cu numărul zece, care l-a făcut celebru și care se va vinde în milioane de exemplare, în scurt timp, potrivit specialiștilor de marketing. Când au apărut primele zvonuri, nu prea mulți fani ai lui Inter Miami credeau că sosirea lui Messi este posibilă, iar unii credeau chiar că este "o nebunie".

"Vin aici cu aceeași dorință de a juca, dorință de a câștiga și de a ajuta clubul să continue să crescă. Sunt sigur că o să avem multe experiențe minunate. Sunt foarte mișcat să fiu aici, în Miami, să fiu cu voi. Vreau să vă mulțumesc tuturor, din partea familiei mele, pentru bunătatea pe care mi-ați oferit-o", a spus Messi.

VEZI GALERIA
7 imagini

Messi-mania. 110.000 de dolari, cel mai scump bilet

Sosirea lui Messi la Inter Miami a declanșat nebunia în rândul fanilor. De altfel, când au aflat că atacantul ar putea debuta pe 21 iulie, aceștia au luat cu asalt casele de bilete, iar pe piața neagră au apărut deja prețuri astronomice. Cel mai scump a costat 110.000 de dolari, potrivit CNN, care citează Vivid Seats. Asta în condițiile în care prețul mediu este de 487 de dolari. Iar fanii sunt dispuși să călătorească chiar peste 1.100 de kilometri.

Conform unuia dintre co-proprietarii echipei, Jorge Mas, Messi ar putea debuta pe 21 iulie, în jocul cu Cruz Azul, din cadrul Cupei Ligilor, o competiție nord-americană, organizată de MLS în asociere cu Federația Mexicană de Fotbal.

Acest preț, de 110.000 de dolari, nu este însă nici pe departe cel mai mare din istorie plătit pe un bilet la un eveniment sportiv. Recordul a fost stabilit în 2016 și îi aparține meciului din MLB (n.r.: baseball) dintre Chicago Cubs și Cleveland Indians, 1,17 milioane de dolari.

Sursa citată anunță că mulți fani și-au cumpărat deja bilete pentru meciurile din restul sezonului, în care Messi ar urma să joace, așa că veniturile clubului ar trebui să fie între 50 și 60 de milioane de dolari.

Prețurile biletelor au explodat pentru meciurile în care ar putea juca Messi

Iar pentru partida cu Charlotte, de pe 20 august, prețurile au crescut cu 900%. Însă în general, prețurile s-au mărit cu 700%.

Messi-mania s-a declanșat însă și în alte domenii. De exemplu, a apărut chiar și sandwichul cu numele lui Messi, care este vândut la hoteluri și restaurante.

  • Noua echipă a lui Lionel Messi este pe ultimul loc în campionat, după 20 de etape, și nu a mai câștigat de 11 meciuri.
  • Messi îl va avea coechipier, la Inter Miami, și pe Sergio Busquets, fostul său coleg de la Barcelona.

La Inter Miami, Lionel Messi va avea un salariu de 54 de milioane de dolari pe an, iar contractul său se întinde pe doi ani și jumătate.

Însă în MLS există niște plafoane salariale. Actualul sezon, care a început pe 25 februarie, are stabilite plafoane care au crescut cu 6,33% față de cele de anul trecut. Astfel, în 2023, salariul mediu în MLS este de 530.262 de dolari pe an, conform site-ului oficial al competiției, Mlssoccer, în timp ce salariul minim pe care trebuie să-l aibă un jucător profesionist este de 85.444 de dolari pe an.

Salariul maxim poate fi de 651.250 de dolari pe an, potrivit Boardroom.tv. Însă aceste sume sunt depășite pentru că există sponsorizări, dar și “Regula Beckham”. Iar Beckham este nimeni altul decât unul dintre co-proprietarii lui Inter Miami. Această prevedere regulamentară, care se aplică unui singur jucător într-un sezon, a fost introdusă în 2007 tocmai pentru ca David Beckham să poată semna cu LA Galaxy. Ultimul star care a beneficiat de ea a fost Zlatan Ibrahimovic, în 2019, la LA Galaxy.

Astfel, având în vedere suma de o asemenea magnitudine, giganții Adidas și Apple vor acoperi parțial costurile și îi vor oferi lui Messi inclusiv procente din veniturile clubului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE