Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lionel Messi a dat recital pentru Inter Miami. Moment istoric pentru rețelele de socializare ale clubului

Lionel Messi i-a cucerit pe americani. După ce a debutat cu gol pentru Inter Miami, la doar cinci zile de la prezentarea oficială, atacantul de 36 de ani a "recidivat". În meciul cu Atlanta, din a doua etapă a grupelor Cupei Ligilor, starul argentinian a marcat de două ori în interval de 14 minute și a dat o pasă decisivă în victoria clară a echipei sale, scor 4-0.

Lionel Messi, două goluri în interval de 14 minute pentru Inter Miami

Dacă la primul joc pentru Inter Miami, Messi a intrat pe teren în minutul 54, acum el a fost titular în premieră la noua sa echipă și a avut nevoie de doar opt minute pentru a-și începe recitalul. Apoi atacantul a marcat al doilea gol în minutul 22, din pasa lui Taylor, iar în repriza secundă, i-a întors serviciul lui Taylor, care a închis tabela.

La acest joc cu Atlanta, a jucat titular și mijlocașul spaniol Sergio Busquets, cu care Messi a fost coleg timp de 13 ani la prima echipă a Barcelonei.

Impactul "fenomenului Messi" pentru Inter Miami

De la sosirea lui Messi în SUA, potențialul de marketing al lui Inter Miami a explodat, având în vedere că el este cel mai titrat fotbalist din istorie care joacă în Statele Unite. Poate doar marele Pele să fi fost la un nivel asemănător, având în vedere că brazilianul era triplu campion mondial când a ajuns la New York Cosmos, în 1975.

Însă Messi este și campion mondial și deținător a șapte Baloane de Aur, record în istoria acestui trofeu.

Dacă vorbim strict despre cifre, în mai puțin de două săptămâni, contul de Instagram al lui Inter Miami a ajuns de la un milion de urmăritori, la 12,2 milioane, conform publicației Marca. Spre comparație, echipa italiană Inter Milano, care este mult mai titrată, are "doar" 9,9 milioane de urmăritori, cifră obținută în mulți ani.

  • Salariul lui Lionel Messi la Inter Miami este de 54 de milioane de dolari pe an. La această remunerație contribuie și giganții Apple și Adidas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE