Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lionel Messi, debut cu gol la Inter Miami. MLS: "Nu e om"

Lionel Messi și-a pus amprenta chiar de la primul său meci pentru Inter Miami. Starul argentinian, care a fost prezentat oficial în urmă cu cinci zile la echipa americană, a debutat cu un gol superb în patida cu Cruz Azul, din cadrul Cupei Ligilor, o competiție nord-americană organizată de MLS în asociere cu Federația Mexicană de Fotbal.

Lionel Messi, gol la debutul pentru Inter Miami

Messi a fost introdus pe teren în minutul 54, în locul lui Cremaschi. În prelungirile jocului, la scorul de 1-1, atacantul în vârstă de 36 de ani a marcat superb, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri și a propulsat mingea direct în vinclu, fără nicio șansă pentru portar, care a plonjat "doar pentru fotografi".

Execuția lui Messi a declanșat o adevărată nebunie pe stadion. Până și site-ul oficial al campionatului nord-american (MLS) a titrat pe Twitter: "Lionel Andres Messi nu e om".

Meciul Inter Miami - Cruz Azul s-a terminat cu scorul de 2-1. A fost prima victorie a echipei lui Messi după 11 meciuri consecutive fără succes.

Messi-mania. 110.000 de dolari, cel mai scump bilet

Sosirea lui Messi la Inter Miami a declanșat nebunia în rândul fanilor. De altfel, când au aflat că atacantul ar putea debuta pe 21 iulie, aceștia au luat cu asalt casele de bilete, iar pe piața neagră au apărut prețuri astronomice.

Cel mai scump a costat 110.000 de dolari, potrivit CNN, care citează Vivid Seats. Asta în condițiile în care prețul mediu este de 487 de dolari. Iar fanii sunt dispuși să călătorească chiar peste 1.100 de kilometri pentru a-și vedea favoritul.

Sursa citată anunță că mulți fani și-au cumpărat deja bilete pentru meciurile din restul sezonului, în care Messi ar urma să joace, așa că veniturile clubului ar trebui să fie între 50 și 60 de milioane de dolari.

Iar pentru partida cu Charlotte, de pe 20 august, prețurile au crescut cu 900%. Însă în general, prețurile s-au mărit cu 700%.

Messi-mania s-a declanșat însă și în alte domenii. De exemplu, a apărut chiar și sandwichul cu numele lui Messi, care este vândut la hoteluri și restaurante.

  • La Inter Miami, Lionel Messi are un salariu de 54 de milioane de dolari pe an, iar contractul său se întinde pe doi ani și jumătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE