Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacție memorabilă a ministrului german de Externe după ce șeful Federației spaniole a sărutat o fotbalistă. Mama lui e în greva foamei

Scandalul provocat de președintele Federației Spaniole, Luis Rubiales (46 de ani), nu este nici pe departe terminat. Ba chiar ia amploare. Șeful fotbalului spaniol a sărutat-o pe gură pe fotbalista Jenni Hermoso, după la festivitatea de premiere de după meciul Spania - Anglia 1-0, în urma căreia ibericele au devenit campioane mondiale.

Au existat fel de fel de reacții pretutindeni, printre care și cea a ministrului german de Externe, Annalena Baerbock.

Luis Rubiales a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso

"Nu trebuie decât să ne imaginăm ce ar fi însemnat dacă Angela Merkel l-ar fi sărutat aşa pe Philipp Lahm (n.r.: fostul căpitan al Germaniei) în 2014. Ar fi izbucnit un scandal infernal. Asta spune totul pentru oricine vrea să vadă normalul", a precizat Annalena Baerbock, prezentă la un meci feminin de fotbal de la Potsdam.

Luis Rubiales nu i-a dat importanță incidentului și l-a minimizat, însă efectul a fost exact cel invers, în sensul că lucrurile nu s-au calmat, ci chiar au luat amploare.

Au existat și presiuni de tot felul, însă preşedintele Federaţiei Spaniole a refuzat să demisioneze, în faţa adunării generale extraordinare a RFEF, care a avut loc vineri. În aceste condiții, FIFA a anunţat că îl suspendă provizoriu pe Rubiales.

Mama lui Luis Rubiales face greva foamei

Între timp, mama lui Luis Rubiales, Angeles Bejar, a recurs la un gest surpinzător. Aceasta s-a închis în biserica Divina Pastora, din Motril, și a spus că intră în greva foamei, până când se va găsi o soluție la "vânătoarea inumană", așa cum a numit-o ea, potrivit publicației As.

Când a fost întrebată cât are de gând să stea în grevă, Angeles Bejar a spus că "la nesfârșit, zi și noapte, până când se va face dreptate". Mama lui Luis Rubiales i-a cerut fotbalistei Jenni Hermoso să "spună adevărul" și "să mențină versiunea pe care a avut-o la începutul evenimentelor". Ea consideră că nu poate fi vorba despre abuz sexual "de vreme ce există consimțământ de ambele părți, așa cum se vede în imagini".

De cealaltă parte, în timpul acelui moment, Jenni Hermoso nu părea deranjată, a spus că "nici nu mi-a plăcut", însă l-a acuzat pe Rubiales că ar fi inventat o discuție pe care cei doi ar fi avut-o anterior. În plus, ea nici nu și-a dat acordul pentru acel sărut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE