Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania. Jorge Vilda, antrenorul naționalei de fotbal feminin, a fost demis

Antrenorul echipei naționale de fotbal feminin a Spaniei, Jorge Vilda a fost demis din funcție la mai puțin de o lună după câștigarea Campionatului Mondial.

Antrenorul s-a numărat printre cei care l-au aplaudat pe Rubiales atunci când acesta a refuzat să demisioneze, deși s-a confruntat cu numeroase critici pentru că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso fără consimțământul acesteia, în timpul festivităților de sărbătorire a titlului de la Sydney, luna trecută.

Reacțiile au fost împărțite

Montse Tomé a fost numită în locul lui Vilda, devenind astfel prima femeie care ocupă această funcție. Ea a fost unul dintre antrenorii asistenți ai lui Vilda din 2018.

Rubiales a fost suspendat provizoriu de FIFA și se confruntă cu un proces al guvernului spaniol împotriva sa pentru comportamentul său, considerat de mulți nepotrivit. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Federația Spaniolă de Fotbal și-a cerut scuze de la lumea fotbalului și de la întreaga societate pentru gestul președintelui său.

Ulterior, Vilda a declarat că modul în care a acționat Rubiales a fost nepotrivit. Antrenorul echipei masculine, Luis de la Fuente, a aplaudat și el diatriba lui Rubiales împotriva a ceea ce el a numit "falsele feministe" și și-a cerut scuze vineri pentru că a făcut ceea ce a descris drept o "eroare umană impardonabilă".

Căpitanii echipei naționale masculine a Spaniei au condamnat luni "comportamentul inacceptabil" al lui Rubiales, în semn de susținere pentru echipa feminină câștigătoare a Cupei Mondiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE