Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lionel Messi a marcat golul cu numărul 800 din carieră. Cum se compară cu marele rival, Cristiano Ronaldo

Lionel Messi continuă să scrie istorie pentru Argentina, după câștigarea titlului mondial în Qatar. Căpitanul argentinian a înscris, în meciul amical contra Panama, golul cu numărul 800 din cariera sa. Este al treilea fotbalist, după Cristiano Ronaldo și Josef Bican (dacă luăm în considerare informațiile de la FIFA), care atinge această bornă.

În topul celor mai buni marcatori din istoria fotbalului, mijlocașul portughez, transferat la Al-Nassr, ocupă prima poziție, cu 830 de goluri marcare din anul 2002 și până în prezent.

În martie 2022, lusitanul l-a depășit pe Josef Bican, marcând golul cu numărul 806 din carieră în Premier League, contra Tottenham. Potrivit unui articol publicat în septembrie 2020 în memoria lui Josef Bican, FIFA îl creditează pe acesta cu 805 goluri marcate în 1931 până în 1955.

Lionel Messi completează podiumul, cu 800 de reușite (din 2004 și până în prezent), ultima venind în meciul amical contra Panama. Este de așteptat ca în meciurile următoare Leo Messi să-l depășească pe Bican.

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi

Rivalitatea din teren dintre cei doi mari fotbaliști este una din cele mai comentate din istoria fotbalului. Iar performanțele atinse de cei doi au dus inevitabil la dezbateri legate cine este cel mai bun fotbalist dintre cei doi.

Rivalitatea dintre cei doi nu a fost niciodată mai mare decât în perioada în care au evoluat amândoi în La Liga, campionatul din Spania: Cristiano Ronaldo pentru Real Madrid, iar Lionel Messi pentru Barcelona.

În ultimii aproape 20 de ani, cei doi au atins borne greu de egalat.

Număr de goluri la echipele de club

  • Cristiano Ronaldo - 710
  • Lionel Messi - 701

Numărul de goluri în Champions League

  • Cristiano Ronaldo - 140
  • Lionel Messi - 129

Număr de goluri la Cupa Mondială

  • Lionel Messi - 13
  • Cristiano Ronaldo - 8

Număr de goluri internaționale

  • Cristiano Ronaldo - 120
  • Lionel Messi - 99

Numărul de titluri câștigate în întreaga carieră (echipe de club și echipa națională)

  • Lionel Messi - 29
  • Cristiano Ronaldo - 22

Număr de Baloane de Aur

  • Lionel Messi - 7
  • Cristiano Ronaldo - 5

Datele disponibile la data de 24 martie 2023.

Sursa: goal.com

Cristiano Ronaldo, CR197

Cel mai bun marcator din toate timpurile, poreclit și CR7 de la inițialele numelui său și numărul 7 purtat pe tricou în marea parte a carierei sale, a mai atins o performanță incredibilă.

În meciul cu Liechtenstein, din preliminariile EURO 2024, Cristiano Ronaldo a devenit fotbalistul cu cele mai multe selecții la echipa națională din istoria acestui sport: 197. Și a sărbătorit această bornă cum nu se putea mai bine: două goluri marcate în victoria obținută de Portugalia, scor 4-0.

Cristiano Ronaldo, poreclit acum de presa sportivă CR197, l-a depășit pe Bader Al-Mutawa, care a adunat 196 de selecții pentru Kuweit. De cealaltă parte, Lionel Messi a adunat în total 173 de meciuri în tricoul Argentinei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE