Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recordurile lui Erling Haaland, după cele 5 goluri din meciul Manchester City - RB Leipzig

Manchester City a învins cu 7-0 pe RB Leipzig și s-a calificat în sferturile Champions League. Vedeta din atacul ”cetățenilor”, norvegianul Erling Haaland, a avut o seară de excepție, cu 5 goluri marcate.

Haaland a punctat în minutele 22 (din penalty), 24, 45+2, 53 și 57 și a egalat recordul deținut de Lionel Messi și Luiz Adriano. Cei trei fotbaliști sunt singurii care au marcat de cinci ori într-un singur meci din cea mai galonată competiție europeană de fotbal intercluburi.

Haaland a devenit, de asemenea, fotbalistul care a ajuns cel mai repede la 30 de goluri în Liga Campionilor, când a marcat al doilea gol pentru City în victoria în fața lui RB Leipzig. El a avut nevoie de doar 25 de meciuri pentru a atinge această cifră, notează Associated Press.

La 22 de ani și 236 de zile, el este și cel mai tânăr jucător care a atins această bornă, depășindu-l pe Kylian Mbappé, care avea 22 de ani și 352 de zile când a marcat al 30-lea său gol în Liga Campionilor.

Haaland a fost înlocuit de Pep Guardiola în minutul 63, când Manchester City conducea deja cu 6-0.

Manchester City s-a calificat în sferturile de finală, cu scorul general 8-1, după cele două manșe ale optimilor.

Haaland, o afacere de 250 milioane de euro pentru Manchester City

Erling Haaland s-a transferat la Manchester City în 2022. Clubul englez a plătit 75 de milioane de euro pentru a-l achiziționa pe atacantul care făcea furori în Bundesliga, la Borussia Dortmund.

În total, pentru a-l aduce pe norvegian, City a investit jumătate de miliard de euro, însemnând și banii din salariul total pe cinci sezoane (125 milioane de euro) și bonusuri pentru diverse comisioane (50 milioane de euro).

Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, Haaland are o cotă de piață de 170 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE