Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Halland sau Haaland? Cum „eclipsează” superstarul norvegian potențialul turistic al unei regiuni din Suedia

Haaland sau Holland? Unul dintre termeni trimite la fotbalistul norvegian de la Manchester City, celălalt este numele unei regiuni din Suedia. Problema este că pentru mulți utilizatori de social media între cele două nu există nicio diferență, iar asta aduce mari deservicii economiei din regiunea Halland.

Oricine caută pe Google „Halland", probabil că nu va găsi rezultate sau imagini cu această regiune suedeză, unde locuiesc aproximativ 300.000 de persoane. În schimb, motorul de căutare va întreba „ați vrut să spuneți Haaland?" sau va afișa de asemenea rezultate legate de atacantul norvegian.

Erling Haaland are parte de un sezon uimitor în Premier League, la noul său club Manchester City, pentru care a marcat 22 de goluri în doar 15 meciuri. De asemeea, recerea lui Haaland de la Borussia Dortmund la echipa de pe Etihad Stadium a fost în topul celor mai scumpe transferuri din 2022.

Însă, este posibil ca notorietatea fotbalistului și performanțele sale din acest sezon să eclipseze turismul local din Suedia, vecina Norvegiei.

Visit Halland: „Dați-ne înapoi hashtag-ul nostru!”

Jimmy Sandberg, directorul de turism al Visit Halland, s-a arătat deranjat de faptul că regiunea este îngropată pe internet. Sandberg a scris o scrisoare deschisă, în care face apel la suporterii de fotbal și la utilizatorii online să se asigure că diferențiază ortografia.

„Dragi fani ai fotbalului din întreaga lume, Avem o problemă. Popularitatea lui Erling Haaland, și o greșeală de ortografie, îneacă iubita noastră regiune suedeză Halland pe internet chiar acum. Așa că vă rugăm, fani Haaland: dați-ne înapoi hashtag-ul nostru!", a scris Sandberg, potrivit euronews.com.

Directorul de turism a continuat spunând că, spre disperarea sa, „eforturile de a promova Halland au dispărut".

„Dacă nu se face nimic, ne temem că iubita noastră regiune riscă să devină o Atlantidă uitată, un loc care este cunoscut doar în istoria antică și în scripturi".

Comentariile online au fost de susținere a efortului consiliului de turism de a promova regiunea, situată pe coasta de vest a Suediei.

„Faceți Halland mare din nou!", a scris o persoană, în timp ce o alta a spus: „Poate că #haaland va #visithalland și va ajuta la clarificarea diferenței dintre jocul frumos vs. regiunea frumoasă".

Potrivit TripAdvisor, turiștii care vin în regiune se pot bucura de plimbări de-a lungul coastei - sau pot vizita muzee, plaje și ferme tradiționale suedeze.

Visit Halland l-a invitat pe Erling Haaland să se alăture colegilor săi de vacanță norvegieni și să viziteze Halland în această vară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE