Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama șefului federației spaniole de fotbal, în greva foamei din cauza sărutului de la Cupa Mondială. Femeia s-a închis într-o biserică

Mama lui Luis Rubiales, șefului Federației Spaniole de Fotbal, implicat într-un mare scandal din cauza unui sărut, s-a baricadat într-o biserică și a intrat în greva foamei.

Femeia spune că își susține fiul, în timp ce Procuratura spaniolă a deschis o anchetă în acest caz, potrivit Financial Times.

Aceasta dă asigurări că nu se va apropia de mâncare până când atacurile asupra fiului său nu se vor încheia. Totodată îl cataloghează pe fiul său ca fiind victima unei „vânători de vrăjitoare inumane și sângeroase” din cauza sărutului neconsensual cu o jucătoare câștigător a Cupei Mondiale, potrivit agenției de presă Efe.

Protest în Madrid, împotriva lui Rubiales

Totodată, câteva sute de persoane au demonstrat la Madrid împotriva șefului fotbalului spaniol. În ciuda presiunilor, acesta refuză să-și dea demisia, după ce a sărutat o jucătoare la finala Campionatului Mondial de fotbal Feminin.

Spaniolii au ieșit în stradă în centrul Madridului pentru a-și arăta susținerea pentru Jenni Hermoso. Mitingul a fost convocat de organizațiile feministe pentru a „cere un sport și o viață fără violență sexistă.

”Protestul apare în ziua în care parchetul spaniol a anunțat că va ancheta ceea ce numește "fapte care ar putea constitui o infracţiune de agresiune sexuală."

În plus, o invită pe jucătoarea de fotbal să ia legătura cu procurorii în termen de 15 zile. Astfel Hermoso va putea să depună o plâgere, dacă este cazul, și va fi informată ce drepturi are în calitate de victimă. Tot mai mulți politicieni și oameni de fotbal spanioli se delimitează de gestul făcut de Luis Rubiales.

FIFA a decis sâmbătă să îl suspende pe Rubiales pentru 90 de zile,care nu va mai avea dreptul să participe la nicio activitate legată de fotbal la nivel național sau internațional. Însă șeful Federației Spaniole de Fotbal refuză cu obstinație să își dea demisia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE