Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul Luis Rubiales a ajuns pe masa procuraturii din Spania, după ce președintele RFEF a sărutat pe gură o jucătoare

Procuratura spaniolă a intervenit în scandalul provocat de președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, care a sărutat pe gură o jucătoare, și a deschis o investigație preliminară pentru abuz sexual. Valul de reacții dure a luat o amploare uriașă, ceea ce a dus la această decizie.

Biroul procuraturii a precizat că a trebuit să demareze această investigație pentru că "nu a existat consimțământ" pentru acel sărut pe care Rubiales i l-a dat lui Jenni Hermoso, conform BBC.

Luis Rubiales, sub investigația procuraturii spaniole

Rubiales a precizat că nu își dă demisia. Guvernul spaniol ceruze deja ca acesta să fie suspendat de Tribunalului Sportiv din Spania, ai cărui membri se reunesc luni pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

Pe de altă parte, Federația Spaniolă de Fotbal a anunțat o întrunire "extraordinare și urgentă" tot pentru ziua de luni, pentru "a evalua situația în care se regăsește Federația".

Între timp, Luis Rubiales a fost deja supendat sâmbătă de forul mondial (FIFA), care i-a ordonat atât lui, cât și celor din Federație să nu încerce să o contacteze pe Jenni Hermoso. Jucătoarea fusese amenințată de Federație, cu câteva ore mai devreme, că va fi dată în judecată.

Pe 20 august, șeful fotbalului spaniol a sărutat-o pe gură pe fotbalista Jenni Hermoso, la festivitatea de premiere de după meciul Spania - Anglia 1-0, în urma căreia ibericele au devenit campioane mondiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE