Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luis Rubiales a primit ordin de restricție, după sărutul de la Cupa Mondială de fotbal feminin

Luis Rubiales, fostul președinte al federației spaniole de fotbal, a sosit la un tribunal din Madrid pentru a depune vineri mărturie în fața unui judecător spaniol care anchetează sărutul pe care l-a dat unei jucătoare la Cupa Mondială feminină.

15/09/2023 , 18:51

Luis Rubiales, ordin de restricție față de Jenni Hermoso

Judecătorul Federico de Jorge a cerut ca Rubiales să primească interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de Jenni Hermoso, conform BBC. În cele din urmă, judecătorul a admis o distanță de 200 de metri, iar fostul șef al fotbalului spaiol nu are voie nici să ia legătura în vreun fel cu jucătoarea.

Judecătorul Francisco de Jorge a emis la începutul acestei săptămâni ordinul ca Rubiales să răspundă la întrebările sale la Tribunalul Național din Spania.

Rubiales a sărutat-o pe buze pe jucătoarea spaniolă Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de premiere după ce Spania a învins Anglia și a câștigat titlul la 20 august la Sydney, Australia.

El a spus că aceasta a fost de acord cu sărutul, dar Hermoso a negat în mod repetat acest lucru.

Rubiales nu a vorbit înainte de a intra în sala de judecată împreună cu avocatul său.

Procurorii spanioli l-au acuzat oficial pe Rubiales săptămâna trecută de presupusă agresiune sexuală și de un act de constrângere atunci când, potrivit lui Hermoso, acesta a făcut presiuni asupra ei pentru a vorbi în apărarea lui imediat după izbucnirea scandalului.

Rubiales a anunțat duminică că demisionează din funcție, din care fusese deja suspendat provizoriu de FIFA.

De Jorge efectuează ancheta preliminară privind acuzațiile care i se aduc lui Rubiales, urmând ca apoi să decidă dacă acest caz trebuie să ajungă în instanță.

Conform unei legi privind consimțământul sexual adoptată anul trecut în Spania, Rubiales ar putea fi pasibil de o amendă sau de o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani dacă va fi găsit vinovat de agresiune sexuală. Noua lege a eliminat diferența dintre "hărțuire sexuală" și "agresiune sexuală", sancționând orice act sexual neconsensual.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE