Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție cu automobile de epocă în București. Mașinile fabricate în anii '20, vedetele colecției

Bucureștenii care nu pleacă zilele acestea au cu ce să își umple zilele libere. Peste 200 de colecționari de mașini vechi au ieșit la plimbare cu automobilele de epocă. Bijuteriile pe patru roți făceau furori la vremea lor, iar sâmbătă pot fi admirate de oricine, în Parcul Lumea Copiilor.

Vedetele expoziției sunt două mașini: un Ford construit în 1929, cea mai veche mașină prezentă la eveniment, și un precursor la mașinilor pe care le vedem astăzi, cele franțuzești, un Citroen Avant, construită aproximativ în aceeași perioadă.

În total, sunt expuse peste 200 de mașini de epocă, inclusiv o limuzină folosită de fostul șef al statului, Nicolae Ceaușescu. Câteva sute de persoane au venit să admire această colecție, fie din curiozitate, fie nostalgie.

”Este o expoziție care acoperă 70 de ani de istorie auto. Pornește de la automobilele care abia se desprinseseră de trăsuri. Acum 25 de ani, când am organizat prima paradă, au venit 21 de membri fondatori. Acum suntem 260 la această expoziție numai în București. Suntem 3.700 de membri și am reușit cu clubul nostru să atestăm ca vehicule istorice, pentru că suntem unica autoritate din România care face acest lucru, 8.000 de vehicule,” a spus Șerban Cornaciu, membru Retromobil Club România.

Expoziția se încheie la ora 13.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE