Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție inedită de mașini de epocă, la București. Printre exemplarele expuse, și mașina familiei Ceaușescu

Bucureștenii au putut admira La Șosea, așa cum era cunoscut Bulevardul Kiseleff în anii 20, o expoziție inedită de mașini franțuzești clasice.

Iubitorii de automobile au avut ocazia să vadă exemplare rare, unele scoase la licitație sau cu un trecut celebru. Toate sunt foarte iubite și răsfățate de proprietarii lor, care le scot la plimbare cât de des posibil.

”Mașina este din 1972, a fost numită mașina Epocii. Pentru mine are o semnificatie foarte mare a fost a tatalui meu și este preferata mea. Îmi face și mare plăcere să o conduc. Este foarte confortabilă, foarte ușor de condus și foarte plăcută. Valoarea ei este în jur de 25.000 de euro”, a spus Alexandra Enache, una dintre proprietarele mașinilor de epocă, pentru Euronews.

”Luna iulie este luna în care sărbătorim ziua Franței și din acest motiv ne-am gandit că ar fi binevenit să marcăm ceea ce a însemnat Franta pentru istoria automobilului. Franța a scris primele pagini din istorie începând de la 1770, de la primul automobil propulsat cu aburi și cu toate inovațiile cu care au venit pentru secolul 20.”, a adăugat organizatorul evenimentului.

Printre mașinile expuse a fost și cea care a aparținut fiicei familiei Ceaușescu. Pentru bucureșteni, expoziția a fost o ocazie bună de a călători, nu doar cu gândul, într-o altă epocă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE