Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziție de artă contemporană și live drawing la Arcul de Triumf

Publicat de: Oana Stoica

O expoziţie de artă contemporană şi live drawing poate fi vizitată la Arcul de Triumf, informează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Până pe 8 octombrie, cei intersați au posibilitatea să exploreze spaţiile Arcului de Triumf şi să descopere, pe parcursul traseului, panorama asupra oraşului, în fiecare weekend, între orele 12:00 – 20:00.

Expoziţia este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Aceasta deschide seria de evenimente ce marchează împlinirea a 100 de ani de la prima inaugurare a celui mai important Monument de For Public din București, omagiată în toamna acestui an, potrivit Agerpres.

Reinterpretări contemporane ale Arcului, în benzi desenate

„Artişti vizuali consacraţi, alături de tineri aflaţi la începutul carierei artistice, expun împreună şi propun un dialog creativ între oraşul de ieri şi oraşul de azi. O experienţă inedită, în premieră, o călătorie printre sculpturi şi benzi desenate - toate reinterpretări contemporane ale Arcului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În prima parte a expoziţiei artiștii Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată), Octav Ungureanu (aka Smoking Cool Cat), Robert Obert şi Ionuţ Popescu au transpus motivul Arcului de Triumf în lucrările lor de bandă desenată. Cele patru viziuni personale vor fi expuse în opt panouri.

La ultimul nivel al Arcului cei patru artişti şi-au propus să realizeze împreună, în ziua deschiderii, începând cu ora 15,00, „live drawing ad-hoc”, pornind de la imaginarul fiecăruia asupra Arcului.

În a doua parte a expoziţiei se regăsesc lucrările a cincisprezece elevi de la liceele bucureştene „Nicolae Tonitza” şi „Dimitrie Paciurea”. Lucrările reprezintă reinterpretări contemporane ale Arcului de Triumf şi au fost create în cadrul concursului de modelaj „Sculptori pentru viitor", ediţia 2022, organizat de Monument For, în parteneriat cu Filiala de Sculptură Bucureşti a Uniunii Artiştilor Plastici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE