Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai frumoase expoziții din Europa pe care le poți vizita în această vară

De la cele mai importante expoziții din Europa, cum ar fi Bienala de la Veneția, până la galeriile ciudate și nebănuite, instituțiile din întreaga Europă găzduiesc câteva evenimente uimitoare. Fie că vă plac benzile desenate sau sculpturile, SF-ul african sau poveștile populare norvegiene, există expoziții pentru toate gusturile.

Iată câteva dintre cele mai bune expoziții pe care trebuie să vi le treceți în calendar în această vară conform Euronews.com.

Bienala de la Veneția: Laptele viselor

Unde: Galerii din Veneția

Când: până la 27 noiembrie 2022

Bienala a revenit la Veneția pentru prima dată din 2019. Prezentând 1433 de lucrări de la 213 artiști diferiți, expoziția din acest an se concentrează pe „reprezentarea corpurilor și metamorfoza lor”, „relația dintre indivizi și tehnologii” și „legătura dintre corpuri și pământ”.

În „Laptele viselor”, cartea suprarealistă pentru copii care dă numele expoziției, personajele își văd mereu viața dată peste cap de magie și imaginație.

Donatello, Renașterea

Unde: Palazzo Strozzi Florența, Italia

Când: până la 31 iulie 2022

Găzduită în maiestuosul Palazzo Strozzi din Florența, această expoziție istorică urmărește viața, opera și moștenirea unuia dintre cei mai importanți maeștri italieni.

Sculpturile și picturile sublime ale lui Donatello vor fi expuse alături de capodopere ale unui who's-who de artiști de renume mondial, printre care Brunelleschi, Masaccio, Andrea Mantegna, Giovanni Bellini, Raphael și Michelangelo.

Germania / Anii 1920 / Noua Obiectivitate / August Sander

Unde: Centrul Pompidou, Paris, Franța

Când: până la 5 septembrie 2022

Această expoziție oferă o panoramă multidisciplinară a artei germane din anii 1920, de la pictură la fotografie, design, arhitectură și muzică. Compusă din aproape 900 de lucrări, ea dezvăluie expresia creativă, hedonismul și filosofia unei perioade haotice.

Multe dintre tablourile din această expoziție au fost urâte de naziști, care le-au denigrat ca fiind „arta bolșevismului cultural”, un motiv în plus pentru a le vizita.

La est de Soare și la vest de Lună

Unde: Muzeul Național, Oslo, Norvegia

Când: de acum până la 30 decembrie 2022

Troli amenințători, tinere frumoase, pisici gurmande și Askeladden (Flăcăul de cenușă), această expoziție de desene norvegiene de basm din secolul al XIX-lea este populată de ființe fantastice.

Aceasta este expoziția de deschidere a noului Nasjonalmuseet, o instituție de 54.299 de metri pătrați care va fi unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa.

Yves Saint Laurent

Unde: Luvru, Paris, Franța

Când: până la 19 septembrie 2022

În urmă cu 60 de ani, Yves Saint Laurent a debutat cu prima sa colecție de modă. În onoarea acestei aniversări, o nouă expoziție va prezenta o serie de „articole de îmbrăcăminte excepționale” din creația sa. Așteptați-vă la lumină, aur și decorațiuni elaborate. Faraonul celor două ținuturi: povestea africană a regilor din Napata

Faraonul celor două ținuturi: povestea africană a regilor din Napata

Unde: Luvru, Paris

Când: de acum până la 25 iulie 2022

O „saga africană” care pune în evidență vechiul regat al Nubiei. În anul 730 î.Hr., regele nubian Piankhy a cucerit Egiptul, conducând vastul regat timp de mai bine de un secol. Această expoziție dezvăluie povestea neștiută până acum a unei dinastii puternice.

Teresa Lanceta: Țesutul ca sursă deschisă

Unde: MACBA, Barcelona

Când: până la 11 septembrie 2022

Această expoziție prezintă mai mult de 50 de ani de lucrări textile frumoase ale artistei spaniole Teresa Lanceta. Așteptați-vă la un accent pe lucrările femeilor de la o țesătoare inovatoare care „își asumă neprevăzutul” și îmbrățișează colaborarea.

Expoziție de benzi desenate

Unde: CaixaForum Madrid

Când: până la 28 august 2022

De la Avengers la Snoopy, de la Tintin la Batman, unele dintre cele mai îndrăgite personaje din lume provin din benzile desenate. Această expoziție cuprinzătoare reunește peste 300 de lucrări originale din acest gen, inclusiv un fragment din seria „Yellow Kid” din 1896, considerată pe scară largă drept prima bandă desenată modernă.

În fantasticul negru

Unde: Galeria Hayward, South Bank, Londra

Când: până la 18 septembrie 2022

Această expoziție îi invită pe spectatori să „își imagineze un viitor fantastic”. Mitul, science fiction-ul, tradițiile spirituale și moștenirea afro-futurismului sunt toate „eșantionate, reimaginate și recontextualizate” prin intermediul unei arte eliberatoare și inovatoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE