Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare expoziție de armament şi echipamente de apărare a început la București

După o pauză de doi ani, cea mai mare expoziție de armament din Europa de Est și-a deschis porțile în nordul Bucureștiului. Câteva sute de expozanți au adus în Capitală de la blindate de ultimă generație, drone și până la arme individuale. La târg au standuri și structurile de forță din România.

La expoziția de la Băneasa au venit cei mai mari producători de armament din lume. Compania americană Lockheed Martin a adus la București un simulator de F-35, un avion de generația a cincea, considerat a fi cel mai performant din lume.

Kenn Cooper, inginer de aviație: „Poți să urci aici și să lucrezi cu toate comenzile, ca și cum ai zbura cu avionul. Experiența îți dă impresia că ești în aparat."

F-35 este un avion de care sunt interesate și Forțele Aeriene Române. Ministerul Apărării de la București a anunțat că ar vrea să cumpere o escadrilă prin 2030. Armata Română are în derulare mai multe proiecte de modernizare pentru toate categoriile de forțe.

La târgul de la Băneasa participă 380 de expozanți din 33 de țări. Sunt reprezentanți inclusiv ai Armatei Române, Ministerului de Interne, SRI și STS. Armata americană a adus și ea de la Constanța cel mai perfomant tanc, M1 Abrams.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE